Doorgaan naar hoofdcontent

Toyota GR Corolla: de Golf GTI en Focus ST voorbij

AUTOWEEK
Toyota GR Corolla: de Golf GTI en Focus ST voorbij
Toyota presenteert de GR Corolla, een sportieve topversie van de Corolla die de vloer aanveegt met auto's als de Volkswagen Golf GTI en Ford Focus ST. Het recept van de al net zo heerlijk gekke GR Yaris is daarvoor deels overgenomen.
Lees verder

Brandstofprijzen soms harder omlaag dan accijnsverlaging
Automobilisten rijden vanaf vandaag relatief voordeliger weg bij de pomp. De accijnsverlaging op benzine en diesel, die vandaag is ingegaan, geldt namelijk voor de rest van het jaar. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers doen sommige oliemaatschappijen bovenop de gereduceerde accijns nog een extra prijsverlaging, waardoor de brandstofprijzen voordeliger uitpakken dan verwacht.
Lees verder

Smart presenteert volgende week nieuwe elektrische cross-over
Smart blikte vorig jaar al vooruit op een geheel nieuw hoofdstuk met de Concept #1. De productieversie van die elektrische cross-over is nu zo goed als klaar voor de onthulling.
Lees verder

Mercedes-Benz neemt techniek Vision EQXX in productie: 1.000 km actieradius?
Mercedes-Benz gaat delen van de techniek uit het futuristische uithangbord Vision EQXX naar het productiestadium loodsen. Dat bevestigt een woordvoerder van het merk tegenover Move Electric van het Britse Autocar. Naar verwachting komt het eerste productiemodel met EQXX-genen in 2024 op de markt. Het is nog niet bekend hoe die auto er precies uit komt te zien, maar de techniek belooft wat voor de actieradius.
Lees verder

Nieuwe Volkswagen Amarok mag niet meedoen met Ranger Raptor
De gloednieuwe Ford Ranger krijgt op den duur een Volkswagen-broertje in de vorm van de nieuwe Amarok. Dat er een heftige Raptor-versie is van de Ranger, betekent echter niet dat er een op de Ranger Raptor gebaseerde topversie van de Amarok komt.
Lees verder