Doorgaan naar hoofdcontent

Toyota Yaris Cross is World Urban Car 22

AUTOZINE
Toyota Yaris Cross is World Urban Car 22
De Toyota Yaris Cross is verkozen tot World Urban Car van 2022 in de World Car Awards. Toyotas SUV in het B-segment werd gekozen door een jury bestaande uit 102 autojournalisten uit 33 landen.
Lees verder

Vooruitblik: Smart #1
Smart is altijd een klein merk met grote ambities geweest. Dat begon zo'n 20 jaar geleden toen het merk de problemen van dichtslibbende steden wilde aanpakken met een uniek klein autootje. Na enige stilte rondom het idealistische merk is Smart nu terug met een middelgrote SUV. Welke ambities heeft Smart met de "#1"?
Lees verder

XPENG onthult specificaties en prijs P5
XPENG, een nieuwe fabrikant van elektrische voertuigen (EVs), onthult de specificaties over zijn volledig elektrische sedan, de XPENG P5, ?n de verwachte startprijs in Nederland. Ook zijn per direct online configuratie en reserveringen met aanbetaling mogelijk via de Nederlandse XPENG-website.
Lees verder

In 2021 minder sloopauto's ingeleverd
Het aantal sloopautos dat bij autodemontagebedrijven is aangeboden, is afgelopen jaar licht gedaald. In totaal zijn vorig jaar 220.926 autos gedemonteerd (in 2020 waren dat er 225.804). De recyclingprestatie is daarentegen gestegen. In 2021 is 98,7% van het gewicht van alle afgedankte autos gerecycled. Een jaar eerder lag dit percentage op 98,3%. Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag van ARN, de organisatie die samen met bijna 300 recyclingbedrijven uitvoering geeft aan auto- en autobatterijrecycling in Nederland.
Lees verder

Opel maakt prijzen Rocks-e KARGO bekend
Opel start met de verkoop van de Rocks-e KARGO. Het betreft de micro-bedrijfswagenvariant van de onlangs aangekondigde, elektrische Opel Rocks-e met zeer compacte afmetingen, een uniek design, uitzonderlijke wendbaarheid en lage gebruikskosten. De Rocks-e KARGO biedt circa 260 liter flexibel inzetbare laadruimte en 140 kg laadvermogen en komt op plekken waar reguliere bedrijfswagens niet kunnen komen. Daarmee is deze emissievrije micro-bedrijfswagen bedoeld voor bezorgdiensten in binnenstedelijke gebieden.
Lees verder