woensdag 20 april 2022

Veel minder auto's verkocht in Europese Unie, Nederland uitzondering

AUTOWEEK
Veel minder auto's verkocht in Europese Unie, Nederland uitzondering
In maart zijn in de Europese Unie veel minder nieuwe personenauto's verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. De verkoopdaling bedraagt maar liefst een kleine 21 procent. Dat blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA vrijgeeft.
Lees verder

Lightyear Two gaat zo'n 30.000 euro kosten
Goed nieuws voor het Nederlandse Lightyear. Het bedrijf achter de innovatieve 'zonne-auto' One gaat 5.000 auto's leveren aan autodeelplatform MyWheels. Het gaat overigens niet om de bekende One, maar om een nieuw en in grotere aantallen te bouwen model waarvan we nu ook weten dat hij flink goedkoper wordt dan de One.
Lees verder

Minister: 'Discussie over 130 km/h pas weer mogelijk bij genoeg EV's'
De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/h wordt voorlopig echt niet teruggedraaid. Dat blijkt uit de worden van Minister Mark Harbers van Verkeer. Hij wijst erop dat het wagenpark nu eerst vooral schoner moet worden voordat hier weer discussie over mogelijk is.
Lees verder

Nieuwe BMW 7-serie en elektrische i7 gelekt
Enkele uren voordat BMW zelf het doek trekt van de nieuwe 7-serie en de volledig elektrische variant daarvan, kan AutoWeek je de nieuwe topsedan al vanuit alle hoeken laten zien. Er is zowel beeldmateriaal van het exterieur als het interieur beschikbaar!
Lees verder

Pininfarina's elektrische SUV stukje concreter (Exclusief!)
Automobili Pininfarina heeft met de Battista een elektrische supercar in het aanbod, maar is ook voornemens zijn tanden ook in het deel van de automarkt de zetten waar de elektrische SUV de dienst uitmaakt. AutoWeek kan je een nieuwe set afbeeldingen laten zien van wat mogelijk die eerste SUV van Automobili Pininfarina wordt.
Lees verder