donderdag 7 april 2022

VinFast zet eerste stap richting beursgang

AUTOWEEK
VinFast zet eerste stap richting beursgang
De Vietnamese autofabrikant VinFast wil naar de beurs. Dat meldt Bloomberg News op basis van een statement van VinFast. De aanvraag voor de eerste aandelenuitgifte ligt nu bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Verdere details zijn op dit moment nog niet bekend.
Lees verder

Rolls-Royce Cullinan als ruige offroader
Een Rolls-Royce Cullinan is standaard geen auto die bij uitstek geschikt is voor ruig terrein. De Duitse offroadspecialisten van delta4x4 dachten daar anders over en namen de Cullinan grondig onder handen. Het resultaat is een expeditievoertuig waar een Toyota Land Cruiser nog bang van wordt.
Lees verder

Gemiddelde occasionprijs stijgt door
De gemiddelde occasionprijs houdt een stijgende lijn aan, zo blijkt uit cijfers van occasionplatform AutoScout24. Vooral ten opzichte van 2021 is een occasion over het algemeen fors duurder geworden.
Lees verder

Rivian langzaam op stoom in eerste kwartaal
Rivian maakt de productie- en aflevercijfers van het afgelopen kwartaal bekend. De fabrikant van de elektrische R1T en R1S, wist de productie geleidelijk aan op te schroeven. Om de productiedoelstelling voor het hele jaar 2022 te halen, zal Rivian de komende drie kwartalen het stroompedaal echter behoorlijk hard in moeten trappen.
Lees verder

Racefeest avant la lettre - vooruitblik GP Australië
Spektakel op de baan en feest ernaast: dat is het ideaalbeeld van Liberty Media, dat sinds een aantal jaar aan het roer van de Formule 1 staat. Niet voor niks is Zandvoort aan de kalender toegevoegd en scheuren Verstappen & Co volgend seizoen over The Strip in Las Vegas. In Melbourne weten ze echter al sinds 1996 hoe ze een racefeest moeten organiseren. Alle reden om je wekker te zetten!
Lees verder