Doorgaan naar hoofdcontent

Volvo Embla - Blik to the Future

AUTOWEEK
Volvo Embla - Blik to the Future
Volvo doet lekker mee op EV-gebied, maar dat leidde bij de Zweden vooralsnog niet tot een revolutie in de stijl van Volkswagens ID, BMW's i en EQ van Mercedes. Die revolutie komt echter alsnog, met een auto die hoogstwaarschijnlijk Embla gaat heten.
Lees verder

Maserati Grecale - Eerste rijtest
Maserati is niet de eerste fabrikant met een midsize luxury SUV. Toch hopen ze met de Grecale een punt van de taart voor zich op te eisen. Hoe pakken de Italianen dat aan en vooral ook: hoe pakt het uit?
Lees verder

Zo snel is de accu leeg als je met Tesla Model 3 260 km/h rijdt
Een elektrische auto die in een seconde of drieƫnhalf naar 100 km/h accelereert, is tegenwoordig geen uitzondering meer. Een EV die kan doorhalen naar 250 km/h of meer, verkeert daarentegen in een zeer select gezelschap. De Tesla Model 3 is er daar een van. Hoe het voelt om 'volgas' elektrisch te jakkeren en wat dat doet met de actieradius, zoeken we uit op de Duitse autobahn.
Lees verder

Audi RS E-tron GT - Op de rollenbank
Het gebeurt steeds vaker dat er aanmeldingen komen van eigenaren van elektrische auto's die graag met hun EV op de rollenbank willen. Nu is onze apparatuur daarop niet echt toegerust. Je kunt namelijk geen toerental meten, en dat is wel essentieel voor een doortimmerde test. Maar als we een machtige Audi RS E-tron GT op een presenteerblaadje krijgen, dan moeten we wel overstag.
Lees verder

Het automerk Simca was best sexy
Hoe kan zo'n merk in de vergetelheid raken? Ooit was Simca het vierde grote automerk van Frankrijk, naast Peugeot, Renault en Citroƫn. Zonder glanzend imago, maar altijd populair en vaak zelfs visionair. Ruim 40 jaar geleden nam PSA het bedrijf over, kort daarna was het gedaan met Simca. In de achteruitkijkspiegel tekenen zich de contouren af van een turbulente geschiedenis.
Lees verder