vrijdag 6 mei 2022

Audi recycleert ruiten voor Q4 e-tron

AUTOZINE
Audi recycleert ruiten voor Q4 e-tron
Beschadigde autoruiten gaan meestal direct in de vuilnisbak wanneer ze niet kunnen worden hersteld; een gesloten materiaalcircuit voor beschadigd autoglas bestond tot op heden nog niet. Audi verricht nu samen met de partners Reiling Glas Recycling, Saint-Gobain Glass en Saint-Gobain Sekurit baanbrekend werk met een gezamenlijke pilot, waarbij beschadigde autoruiten worden gerecycled tot nieuwe autoruiten voor de Audi Q4 e-tron.
Lees verder

Toyota prijst Corolla Cross
Toyota maakt alle prijzen bekend van de Corolla Cross. De eerste SUV van Toyotas bestverkochte auto is leverbaar vanaf 36.995 euro. De Corolla Cross beschikt als eerste model over Toyotas vijfde generatie hybridetechnologie. Bestellen kan per direct. De eerste exemplaren van de Corolla Cross worden in het najaar van 2022 in Nederland verwacht.
Lees verder

Autotest: SsangYong Grand Musso
Pickup trucks zijn populair in Amerika. Ze komen daarom veelal uit Amerika en worden in ieder geval gebouwd voor de Amerikaanse markt. Echter, daar tellen uiterlijk en overvloed meer dan functionaliteit en prijs. In Europa daarentegen is een pickup truck bijna altijd een bedrijfswagen die wordt ingezet voor zwaar werk. Is de nieuwe SsangYong Grand Musso een verstandig alternatief?
Lees verder

Autotest: Lexus NX
Een SUV is een "Sports Utility Vehicle". Echter, in de praktijk wordt een SUV niet voor sport gebruikt, maar voor de dagelijkse woon-werk rit. Terreinrijden is er al helemaal niet bij, zodat ook de beloofde veelzijdigheid onbenut wordt gelaten. In feite is een SUV een "lifestyle" auto die wordt gekozen omdat hij bij de eigenaar past. Bij wie past de Lexus NX?
Lees verder

DRIVE PILOT van Mercedes nu leverbaar
Mercedes-Benz heeft details bekendgemaakt over de introductie van DRIVE PILOT in Duitsland. Het systeem dat hooggeautomatiseerd rijden mogelijk maakt (SAE-Level 3) kan vanaf 17 mei 2022 als optie worden besteld voor de S-Klasse en voor de EQS. Daarmee is Mercedes-Benz niet alleen de eerste autofabrikant met een internationaal geldige certificering voor hooggeautomatiseerd rijden, maar ook de eerste die een dergelijk systeem als optie af fabriek kan aanbieden voor seriemodellen.
Lees verder