woensdag 25 mei 2022

Autotest: Opel Rocks-e

AUTOZINE
Autotest: Opel Rocks-e
Omwille van het milieu en de portemonnee moeten we zo snel mogelijk allemaal elektrisch gaan rijden. Opel draagt een steentje bij met een breed assortiment aan elektrische auto's, van de compacte Corsa-e via de opvallende Mokka-e tot de gigantische Vivaro-e. Daar komt nu een bijzonder voertuig(je) bij. De "Rocks-e" heeft weliswaar vier wielen en een stuur, maar is geen auto. Wat is de Rocks-e dan wel?
Lees verder

Polestar investeert in StoreDot
Polestar investeert in StoreDot, de innovator op het gebied van extreem snel ladende accutechnologie. Het is voor het eerst dat Polestar een belang neemt in een andere onderneming. De geavanceerde batterijtechnologie van StoreDot sluit aan bij de strategie van Polestar om gebruik te maken van de technologie van innovatieve partners om vooruitgang in elektrische mobiliteit te stimuleren.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Volvo C40
De volledig elektrische Volvo C40 Recharge heeft een veiligheidsscore van vijf sterren gekregen in de Euro NCAP-tests van 2022. De C40 Recharge scoort vooral goed op het gebied van veiligheid voor inzittenden en rijhulpsystemen, mede dankzij een van de meest uitgebreide standaard veiligheidsaanbiedingen in zijn segment. Naast vele andere scenarios helpen deze veiligheidstechnologie?n bestuurders om aanrijdingen te detecteren en te vermijden, op hun rijstrook te blijven en de gevolgen van ongewild van de weg raken te beperken.
Lees verder

Volkswagen ID. Buzz nu te bestellen
Volkswagen is gestart met de voorverkoop van de volledig elektrisch aangedreven ID. Buzz. De vijfpersoons ID. Buzz personenwagen en de ID. Buzz Cargo bedrijfswagen hebben een design dat is ge?nspireerd op de oorspronkelijke T1 bus. In beide versies zorgt een 77 kWh accupakket voor een actieradius van ruim 400 kilometer. Bovendien profiteren ze van alle innovaties van de ID.-Family. De ID. Buzz Cargo bedrijfswagenversie is er vanaf 46.200 (excl. BTW), terwijl de reguliere personenwagenuitvoeringen die later beschikbaar worden, starten met een vanafprijs van ca. 55.000 euro
Lees verder

Mazda prijst vernieuwde MX-30 2022
Mazda heeft de MX-30 aangepast en de prijzen bekendgemaakt. De MX-30 voor modeljaar 2022 is leverbaar als Prime-line, Exclusive-line, Advantage- of Makoto-uitvoering. De standaarduitvoering Prime-line is verkrijgbaar voor een vanafprijs van 34.990 euro inclusief kosten rijklaar maken en btw. Naast verbeterde laadmogelijkheden, beschikt de MX-30 over verbeteringen met betrekking tot het geluidsniveau van de EV-aandrijflijn en nieuwe opties voor zowel de exterieurkleuren als de interieurafwerking.
Lees verder