zondag 29 mei 2022

De Renault Laguna II herinneren we ons ook om de sleutelkaart

AUTOWEEK
De Renault Laguna II herinneren we ons ook om de sleutelkaart
Bepaalde auto's associeer je direct met één specifiek detail. Zo was er de sleutelcard van de Renault Laguna II. De Renault Laguna II is de auto die álles heeft. Een fantastisch uiterlijk, de nieuwste technologie én vijf sterren bij de botsproef. Bovendien tovert Renault er een bijzonder konijn voor uit de hoge hoed: de Renault Card.
Lees verder

Fiat Tipo Hybrid - Eerste rijtest
De huidige Fiat Tipo is altijd een lastig geval geweest in Nederland. Zeven jaar na de introductie maken we echter kennis met een Hybrid-variant, die dankzij elektrokracht een vrij gunstige CO2-uitstoot heeft. Kan die het tij keren?
Lees verder

De Alfa Romeo GTV6 had in Zuid-Afrika een 3,0-liter in plaats van een 2.5
Een auto als de BMW M333i heeft inmiddels aardig wat roem vergaard als Zuid-Afrika-special. Maar ook Alfa Romeo South Africa paste een auto aan, de Alfa GTV6 kreeg een 3.0 V6. Daarmee was de brute Alfa die rond de Kaap rondreed dikker dan onze GTV6, die een 2.5 had.
Lees verder

Zo ver komt de Hyundai Ioniq 5 in de praktijk
De Hyundai iOniq5 is er met een middelgroot (58 kWh) en een groot accupakket (73 kWh, na update 77 kWh). Het grootste is er ook in combinatie met twee elektromotoren, tot op heden kozen de meeste Nederlandse iOniq 5-rijders voor de 73 kWh RWD. De versie met één elektromotor.
Lees verder

Mercedes-Benz 280 SE W108 (1969) - Klokje Rond Klassiek
Wanneer je tijdens de grootste S-klasse-meeting van Duitsland de eerste prijs in de wacht sleept van de bouwjaarcategorie van jouw Mercedes en de brandstoftank ziet eruit alsof hij met pianolak is gespoten, dan heb je ongeveer een beeld van de Mercedes-Benz 280 SE die de broers Jos en Arthur Sarmon in 1986 kochten. Net als de auto is ook de restauratie van Sonderklasse.
Lees verder