Doorgaan naar hoofdcontent

'Een echte Opel bestaat niet' - AutoWeek podcast

AUTOWEEK
'Een echte Opel bestaat niet' - AutoWeek podcast
Deze week is Nic de Boer te gast. En omdat hij en Roy altijd te veel te bespreken hebben in te weinig tijd, gingen ze er eens lekker voor zitten. Ze nemen het huidige Opel door, bespreken de magie van Rolls Royce, en leggen uit waarom Suzuki zo goed is. Veel luisterplezier!
Lees verder

Ford Fiesta vs. Volkswagen Polo - Dubbeltest
De Ford Fiesta is misschien wel de leukst rijdende auto van zijn segment, maar de concurrentie is moordend en het is zaak om bij de les te blijven. Is de leukste nu ook de beste?
Lees verder

'Mercedes-Benz 300 SLR 'Uhlenhaut' verkocht, duurste auto ooit'
In principe geldt de Ferrari 250 GTO al tijden als de 'duurste auto ooit'. In 2018 werd er naar verluidt een recordbedrag van omgerekend maar liefst €67,5 miljoen voor neergelegd. Er zou nou echter een Mercedes-Benz 300 SLR 'Uhlenhaut Coupé' voor ruimschoots meer verkocht zijn.
Lees verder

Rover 216 Coupé (1993) - Liefhebber Gezocht
Het merk Rover roept voornamelijk associaties op met nette, ietwat pretentieloze auto's. Deze inmiddels zeldzame Rover 216 Coupé laat echter een andere kant van het merk zien.
Lees verder

Achteruitkijkspiegel - 'Kom maar op met die elektrische sedans'
Het was een beetje de week van de elektrische sedan. Willen we zuinige EV's dan moet die carrosserievorm daarbij gaan helpen. Stroomlijn wordt weer meer dan ooit een thema, net als veertig jaar geleden. De Audi 100 C3 en de Ford Sierra waren zo gestroomlijnd om zuinig te zijn, want ook toen hadden we behoefte aan efficiency. Dat zijn de grootste thema's die Damiaan Hage en Stéphan Vermeulen in deze terugblik op de week bespreken maar ook het item in de Oude Doos heeft een link met het heden.
Lees verder