zondag 8 mei 2022

Eerste rijtest Ineos Grenadier - zo rijdt de 'nieuwe' oude Defender

AUTOWEEK
Eerste rijtest Ineos Grenadier - zo rijdt de 'nieuwe' oude Defender
Met het verdwijnen van de oude Land Rover Defender zag miljonair en 4x4-liefhebber Sir Jim Ratcliffe zich min of meer genoodzaakt in de aanval te gaan. Daarmee werpt hij zich op als beschermheer van een specifiek stuk automobiel erfgoed: de pure, onversneden terreinauto. Zie hier de Ineos Grenadier.
Lees verder

Leclerc pakt pole in kwalificatie Miami
Charles Leclerc begint de Grand Prix van Miami vanaf pole position. Zijn teamgenoot Carlos Sainz staat naast hem, met Max Verstappen en Sergio Pérez op de tweede startrij.
Lees verder

Bij Alois Ruf gaat er altijd een schepje bovenop
Bij de gemiddelde Porsche valt er over het vermogen weinig te klagen, maar toch is Alois Ruf al zijn hele leven bezig om er nog een schepje bovenop te doen en zo de snelste Porsches ter wereld te creëren. We brengen een bezoek aan de man die inmiddels 71 lentes telt, maar nog altijd vol gas geeft.
Lees verder

Sinistere collectie: alle AMG Black Series bij elkaar
Je zou het niet zeggen als je het kleurrijke gezelschap op deze pagina's bekijkt, maar de ziel van de zes AMG Black Series die we bijeen hebben gebracht, is zo zwart als de nacht. Een verslag van een rit uit de buitencategorie.
Lees verder

Volkswagen e-Up - 2013 - 105.336 km - Accudegradatie
Eén van de redenen waarom een accu gaat degraderen is leeftijd. Als je rijdt in een acht jaar oude EV wordt het wat ons betreft tijd om eens op te gaan letten op de staat van de accu. Maar hoe zou dat werken met een EV op leeftijd die maar heel weinig kilometers heeft gereden? Robert Bove waagde afgelopen januari de gok en kocht een Volkswagen e-Up uit 2013 met slechts 25.000 kilometer op de teller.
Lees verder