Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste rijtest Vinfast VF8 - Onze eerste meters met nieuw elektrisch merk

AUTOWEEK
Eerste rijtest Vinfast VF8 - Onze eerste meters met nieuw elektrisch merk

Afgelopen november mochten we ten huize van Pininfarina kijken naar de VinFast VFe35, een nieuwe EV uit Vietnam. Inmiddels is hij omgedoopt tot VF8 en hebben we er ook een bescheiden stukje mee mogen rijden. Dit zijn onze eerste bevindingen.

Lees verder

Zo veel Opels Kadett zijn er nog: generatie C is een ware overlever

Nederland was tot de komst van de Opel Astra een echte Kadett-natie. De Opel Kadett was jarenlang de meest verkochte auto van Nederland. Het kwam voor dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw meer Kadetts verkocht werden dan van de nummers 2 (Ford Escort) en 3 (VW Golf) in de verkooplijst samen. Wij hebben uitgezocht van welke jaren er nog de meeste Kadetts rondrijden. 

Lees verder

Zo moeilijk is het rijden met een volgauto in een wielerkoers

Bij wielrennen draait het natuurlijk allemaal om de tweewielers, maar vandaag bekijken we de wielerklassieker Parijs-Roubaix voor één keer vanuit een volgauto. In een Volvo V60 Cross Country van Team DSM zien we 's werelds allerzwaarste koers zoals we die nog nooit eerder hebben gezien.

Lees verder

'Een Volkswagen Golf cabrio blijft kunst- en vliegwerk' - AutoWeek Podcast Autoliefde Roest Niet

Cornelis en Nic bespreken het heden en verleden van de cabriolets. Want het ziet er naar uit dat we het in de toekomst moeten doen met occasions en klassiekers. Erg veel zijn er niet meer nieuw te koop. Ook de keuze voor De Loods is natuurlijk een cabriolet en uit de boekenkast van Cornelis komt een boek dat verplicht is voor autoliefhebbers - ongeacht of je iets hebt met het merk waarover het gaat.

Lees verder

Test: Opel Rocks-e

Als een pop-up-tentje in een villawijk staat de elektrische Rocks-e tussen de andere modellen in de Opel-showroom. Minimalistisch op het Spartaanse af, maarrr … vanaf je zestiende mag je met deze EV wel zelfstandig op pad.

Lees verder