maandag 9 mei 2022

Hoe actiemodellen ingestorte verkoopcijfers opkrikten

AUTOWEEK
Hoe actiemodellen ingestorte verkoopcijfers opkrikten
Met wat extra toeters en bellen, een olijke sierstrip en vooral een klinkende naam werd een wat stoffig geworden auto weer aantrekkelijk gemaakt voor de consument. Vanaf de jaren 70 hielp de formule van het actiemodel mee om ingezakte verkoopcijfers op te krikken of om overtollige voorraden weg te werken. Wat de consument zag als feestnummers, waren in werkelijkheid juist reddingsboeien.
Lees verder

Max Verstappen wint eerste Grand Prix van Miami
Max Verstappen won vandaag de eerste Grand Prix van Miami. In een spannende slotfase wist hij Ferrari-coureur Charles Leclerc achter zich te houden, waarmee de Nederlander verder inloopt op de Monegask in het coureurskampioenschap.
Lees verder

E.Wave X is ruige kleine stads-EV
De kleine Duitse fabrikant Next.e.Go Mobile heeft het doek getrokken van een zeer compacte elektrische hatchback met de nodige uiterlijke opsmuk. We maken kennis met de E.Wave X, een zowel technisch als optisch aangepaste versie van de E.Go Life.
Lees verder

Maakt sedan een comeback? 'Perfect voor groot rijbereik'
Ooit waren de straten bezaaid met sedans, maar tegenwoordig gaan we liever voor een hatchback, stationwagen of SUV. Toch staat de sedan misschien wel aan de vooravond van een heuse comeback. Dat suggereert Mercedes-Benz' hoofd van aerodynamica.
Lees verder

Ford E-Transit Custom: tot 380 kilometer elektrisch
Ford heeft een volledig nieuwe generatie van de Transit Custom gepresenteerd, een elektrische bestelbus die tot 380 kilometer elektrisch kan rijden. Gezien Ford's nauwe samenwerking met Volkswagen zou deze elektrische Transit Custom zomaar een indicatie kunnen geven van de nieuwe Transporter.
Lees verder