zondag 1 mei 2022

Koopwijzer Jaguar XF - alles wat je weten moet over de eerste generatie

AUTOWEEK
Koopwijzer Jaguar XF - alles wat je weten moet over de eerste generatie
In 2008 luidt Jaguar met de XF een nieuw tijdperk in. Het ruilt zijn klassieke groene jagersjas in voor een sportieve snit. Ian Callum tekent een voor Jaguar revolutionair, coupéachtig koetswerk. Onderhuids neemt hij wegens tijd- en geldgebrek de techniek over van de S-type. Bijna vijftien jaar later gaan we op pad een vroege XF. Doorstaat hij de toets der kritiek in de Koopwijzer?
Lees verder

Zo lang gaan spoorbomen dicht
Misschien heb je je wel eens afgevraagd op basis waarvan bepaald wordt hoe lang spoorbomen dichtgaan als er een trein aankomt. Daar zijn enkele richtlijnen voor. Prorail doet er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te maken, maar toch zijn er mensen die nog wel eens om de slagbomen heen rijden. Er komen binnenkort flitscamera's bij sommige overwegen om dergelijk gevaarlijk gedag van automobilisten aan te pakken.
Lees verder

Ford Taunus Coupé (1974) - In het Wild
De Ford Taunus is al in diverse hoedanigheden voorbijgekomen in 'In het Wild', maar de smaakvolle coupéversie van de TC1 nog niet. Tijd om daar verandering in te brengen met dit in schitterende staat verkerende exemplaar uit 1974.
Lees verder

De Peugeot 305 Break als voorganger van de 308 SW belicht
Wanneer je op zoek bent naar een voorganger van een stationwagon van Peugeot kun je gerust geblinddoekt een speld op de tijdlijn prikken: deze autosoort was altijd wel beschikbaar. Onze keuze valt op de elegante 305 Break.
Lees verder

Jeep Grand Cherokee 4xe - Eerste rijtest
Na de Renegade, de Compass en de Wrangler krijgt nu ook de Jeep Grand Cherokee een plug-in hybride. De EU-vriendelijke aandrijflijn zit bovendien verpakt in een volledig nieuwe 4x4 die erop gebrand is om zijn status van authentieke luxe-SUV op het oude continent te heroveren.
Lees verder