Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe Mercedes-Benz GLC bijna plakkerloos

AUTOWEEK
Nieuwe Mercedes-Benz GLC bijna plakkerloos
Mercedes-Benz trekt dit jaar nog het doek van de volledig nieuwe tweede generatie GLC. Mercedes-Benz' concurrent van de BMW X3 en Lexus NX is op een nieuwe set spionagefoto's bijzonder goed in beeld verschenen. Enkel aan de voor- en achterkant verhullen de psychedelische stickers nog het design.
Lees verder

'Elektrische auto bij juiste energiemix schoner dan brandstofauto'
Een elektrische auto stoot zelf weliswaar niets uit, maar bij de productie gebeurt dat wel en eventueel ook bij de opwekking van de elektriciteit. Of een elektrische auto schoner is dan een vergelijkbare brandstofauto, hangt dus sterk af van de energiemix in een land. In Europa zit dat wel goed. Hier is, kijkend naar de gemiddelde Europese energiemix, een elektrische auto schoner dan een auto met brandstofmotor. Dat blijkt althans uit onderzoek van Green NCAP.
Lees verder

'Camera als zijspiegel is kansloos concept'
'Digitale zijspiegels', waarbij een camera en een schermpje de spiegel vervangen, hebben geen noemenswaardig nut bij personenauto's. Althans, dat vindt het hoofd van de aerodynamica-afdeling van Mercedes-Benz. Bovendien is het gebruiksgemak volgens hem duidelijk minder.
Lees verder

'Hyundai verbreekt samenwerking met Rimac'
Hyundai sloeg twee jaar geleden de handen ineen met Rimac voor de ontwikkeling van ten minste twee sportauto's, maar nu zetten de Zuid-Koreanen naar verluidt een streep door verdere samenwerking.
Lees verder

Morgan Super 3 - Eerste kennismaking
Kleine kinderen op driewielers dromen dat het een echte auto is. Maar grote kinderen die daar wel op zijn uitgekeken, ruilen hun echte auto het liefst in voor een driewieler. Zoals de Morgan Super 3, die de 3 Wheeler opvolgt. Veel leuker en puurder autorijden wordt het niet.
Lees verder