dinsdag 31 mei 2022

Officieel: DeLorean Alpha5 is klaar voor de toekomst (2022)

AUTOFANS
Officieel: DeLorean Alpha5 is klaar voor de toekomst (2022)
Taal Nederlands Het plagen is voorbij, want DeLorean heeft zijn nieuwe model voorgesteld. Dat wordt geen wigvormige tweezitter zoals de DMC-12 van weleer, al blijven de verplichte vleugeldeuren wel van de partij. Nog belangrijker is echter de aandrijflijn, want deze Alpha5 wordt elektrisch.
Lees verder

In memoriam: Alpine A110 GT J. Rédélé is ultieme verjaardagscadeau (2022)
Taal Nederlands Alpine viert vandaag een verjaardag, maar dat is niet zijn eigen verjaardag. Wel die van zijn oprichter, Jean Rédélé, want die zou deze maand 100 jaar oud geworden zijn. Hij overleed echter al in 2007, maar deze A110 zou hij — volgens Alpine althans — best mooi gevonden hebben.
Lees verder

Rijtest: Lexus NX 450h+ (2022)
Taal Nederlands Lexus heeft zijn NX getrakteerd op een tweede generatie, en die pronkt met één van de belangrijkste mijlpalen uit de geschiedenis van het merk. Dan hebben we het niet over dat – naar Lexus-maatstaven – bescheiden design, maar wel over die extra stekkerpoort in de flank. Maakt die van deze NX een nog betere hybride?
Lees verder

Leasemaatschappij ALD wil waterstofauto bereikbaar maken als bedrijfswagen
Taal Nederlands Denk je aan bedrijfswagens, dan dacht je vroeger steevast aan dieseltjes, momenteel vooral aan hybrides en steeds vaker aan zuiver elektrische auto's. Daar komt binnenkort nog een type bij, of toch als het aan ALD Automotive ligt. Zij slaan de handen in elkaar met Dats24, Toyota en Hyundai voor meer H2 in de gemiddelde bedrijfsvloot.
Lees verder

Officieel: Land Rover Defender 130 is offroader voor het grotere gezin (2022)
Taal Nederlands Zij die de Defender 90 wat te krap vinden, konden al terecht bij de 110-versie, maar wat als ook die kolos niet genoeg ruimte biedt? Dan heeft Land Rover een antwoord voor je klaar, en dat luidt niet gewoon "Discovery" of "Range Rover". Dit is namelijk de Defender 130, en die biedt nog meer ruimte dan die twee modellen.
Lees verder