maandag 23 mei 2022

Peugeot 308 vs. Volkswagen Golf - Dubbeltest

AUTOWEEK
Peugeot 308 vs. Volkswagen Golf - Dubbeltest
Met alle elektrische Kia's en Volvo's in de top van de verkooplijsten lijkt het een ver verleden dat grootheden als de Volkswagen Golf en de Peugeot 308 de rangorde domineerden. Terwijl ook die modellen inmiddels aan het stekkeren zijn.
Lees verder

Achteruitkijkspiegel - 'Ik had gedacht dat alle RAM-rijders Tesla Cybertruck zouden nemen'
Vanuit de vernieuwde Volkswagen Polo GTI die 'maar' 207 pk heeft ondanks zijn 2.0 TSI-motor bespreken Nic de Boer en Stéphan Vermeulen het autonieuws van de afgelopen week. Opvallende berichten uit Frankrijk, bij Renault keert de naam Scénic terug. Maar da's geen Scénic zoals we die van 1996 tot 2022 gekend hebben. Waarom dan toch die zo aan mpv's gerelateerde naam? Nic betreurt het dat de Tesla Cybertruck voorlopig niet naar Nederland zal komen. Hij zag al die RAM-rijders al overstappen in de b...
Lees verder

'Een Volkswagen Golf cabrio blijft kunst- en vliegwerk' - AutoWeek Podcast Autoliefde Roest Niet
Cornelis en Nic bespreken het heden en verleden van de cabriolets. Want het ziet er naar uit dat we het in de toekomst moeten doen met occasions en klassiekers. Erg veel zijn er niet meer nieuw te koop. Ook de keuze voor De Loods is natuurlijk een cabriolet en uit de boekenkast van Cornelis komt een boek dat verplicht is voor autoliefhebbers - ongeacht of je iets hebt met het merk waarover het gaat.
Lees verder

Leclerc op poleposition voor Grand Prix van Spanje
Ferrari-coureur Charles Leclerc begint de Grand Prix van Spanje vanaf pole position. De Monegask zette in het slot van de kwalificatie de snelste tijd neer, terwijl Max Verstappen zijn tweede run moest afblazen wegens een technisch mankement.
Lees verder

Zo ver komt de DS 3 Crossback E-Tense in de praktijk
De DS3 Crossback E-Tense is een elektrische cross-over uit de stal van Stellantis. We hebben deze uitvoering bij AutoWeek meerdere keren in een vergelijkende test gehad. Qua techniek is hij hetzelfde als de Peugeot e-2008 en de Opel Mokka-e die al eens eerder voorbijkwamen in de rubriek 'Zo ver komt'. Zit een actieradius van tegen de 300 kilometer er voor de geheel elektrische versie van de DS3 Crossback er wel in?
Lees verder