Doorgaan naar hoofdcontent

Plymouth GTX - Op de rollenbank

AUTOWEEK
Plymouth GTX - Op de rollenbank

We zeggen altijd maar zo: bij Op de Rollenbank is plek voor autobezitters van alle soorten en gezindten. Toch is Peet Spaans wel een heel aparte verschijning. Hij haalt zijn Plymouth GTX uit de schuur, die is voorzien van een 8,0-liter V8. We horen hem al vele straten verderop aankomen. Eens kijken wat die auto kan.

Lees verder

Mazda RX-8 – 2004 – 221.173 km - Klokje Rond

Doorgaans vliegen bij Klokje Rond de torenhoge kilometerstanden je om de oren. Deze week is de stand allesbehalve bijzonder. Maar de auto is dat wel. Want een rotatiemotor van de Mazda RX-8 geeft toch doorgaans bij 100.000 kilometer de geest? Nee dus. Het hangt ervan af hoe je hem gebruikt.

Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 20

AutoWeek 20 ligt vanaf woensdag in de winkel of hangt deze week bij je in de brievenbus. Deze week hebben we lekker veel aandacht voor het wat oudere spul, maar uiteraard zijn er ook weer enkele interessante tests van nieuwe auto's.

Lees verder

Xpeng P5 - Eerste rijtest

De EV-boost gaat gepaard met de komst van veel nieuwe spelers. Zo zijn er een aantal grote partijen in China die ook in Europa elektrische auto's willen gaan verkopen. Eén daarvan is Xpeng, dat eind dit jaar de P5 gaat uitleveren. Wij reden er al mee.

Lees verder

Ford en Volvo roepen EU op tot ban op brandstofmotor per 2035

Ford en Volvo staan pal achter het plan van de Europese Commissie om de conventionele brandstofmotor in de ban te doen per 2035. Volgens de fabrikanten is dit hard nodig om de klimaatdoelen van 2050 te halen.

Lees verder