donderdag 26 mei 2022

Pomphouders: 'Benzineprijs niet onder 2 euro zonder btw-verlaging'

AUTOWEEK
Pomphouders: 'Benzineprijs niet onder 2 euro zonder btw-verlaging'
De accijnsverlaging van 1 april mocht maar tijdelijk baten: de benzineprijzen zijn alweer behoorlijk gestegen. Pomphouders roepen de overheid daarom op om de btw op brandstof te verlagen van 21 procent naar het lagere tarief van 9 procent.
Lees verder

Maserati MC20 Cielo is los en open
De Maserati MC20 Cielo is eindelijk helemaal en zonder camouflagemateriaal los. Hij heeft een mooi klapdaksysteem en draagt op het achterdek een enorme drietand met zich mee.
Lees verder

Volkswagen treft miljoenenschikking met Britten over dieselfraude
De Volkswagen Group moet in het Verenigd Koninkrijk flink de portemonnee trekken. Het concern trof namelijk een schikking van 193 miljoen pond, omgerekend €227 miljoen, met gedupeerden van het dieselschandaal. In totaal krijgen circa 91.000 eigenaren van Volkswagens, Skoda's, Seats en Audi's een zak geld mee naar huis.
Lees verder

FCA erkent schuld in sjoemelzaak VS
Fiat Chrysler Automobiles, nu onderdeel van Stellantis, erkent schuld in een zaak omtrent de uitstoot van bepaalde dieselmodellen in de VS. Daarmee moet het bedrijf zo'n 300 miljoen dollar aan boetes en schadevergoedingen betalen.
Lees verder

Suzuki Vision Gran Turismo: roadster en motorfiets in één
Suzuki onthult de Vision Gran Turismo: een tweezits roadster voor de game Gran Turismo 7. In de Vision Gran Turismo combineert Suzuki zijn kennis van auto's en motorfietsen, wat in de virtuele wereld een lichtgewicht pretpakket moet opleveren. Productieplannen zijn er vooralsnog niet.
Lees verder