vrijdag 6 mei 2022

Tien procent in EU verkochte auto's is elektrisch

AUTOWEEK
Tien procent in EU verkochte auto's is elektrisch
Van de ruim 2,2 miljoen nieuwe personenauto's die in het eerste kwartaal van dit jaar in de Europese Unie zijn verkocht, was 10 procent voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Het aandeel van EV's is daarmee bijna verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, zo blijkt uit data die de Europese brancheorganisatie van de auto-industrie (ACEA) vrijgeeft.
Lees verder

Mercedes-Benz start met verkoop autonoom rijsysteem
Mercedes-Benz start deze maand met de verkoop van het autonome rijsysteem Drive Pilot in Duitsland. Vanaf 17 mei kunnen kopers van een EQS of S-klasse de optie aanvinken. Het is nog niet bekend wanneer het systeem in Nederland op de markt komt.
Lees verder

Nieuwe compacte EV's van Volkswagen, Skoda en Cupra in beeld
De Volkswagen Groep heeft een reeks nieuwe compacte elektrische auto's in het vat zitten die een stap onder auto's als de Volkswagen ID3 en Cupra Born komen te staan. Van de nieuwe kleinere EV's van Volkswagen, Skoda en Cupra krijgen we nieuwe designschetsen te zien!
Lees verder

'F1-deal Audi en McLaren onwaarschijnlijk'
Audi en McLaren kunnen geen overeenstemming bereiken over de toetreding van Audi tot de Formule 1. Dat zegt een bron die dicht bij het project staat tegenover persbureau Reuters. In plaats daarvan gaat Audi nu verder met het verkennen van twee andere opties.
Lees verder

Automarkt Noorwegen: 80 procent elektrisch
Nederland geldt als een van de Europese markten waar autofabrikanten graag als eerste hun elektrische modellen introduceren. Ook Noorwegen krijgt op dat vlak geregeld een voorkeursbehandeling. Met name Chinese merken als BYD, Seres en Xpeng zetten in Europa als eerste voet aan wal in het Scandinavische land. Het is dan ook hoog tijd de Noorse automarkt onder de loep te nemen.
Lees verder