Doorgaan naar hoofdcontent

Volkswagen Groep verdubbelt nettowinst ondanks lagere verkoopcijfers

AUTOWEEK
Volkswagen Groep verdubbelt nettowinst ondanks lagere verkoopcijfers
De Volkswagen Groep spekte de kas in het eerste kwartaal goed ondanks de gestegen prijzen van grondstoffen als metalen. Een mechanisme om prijswijzigingen mee af te dekken leverde €3,5 miljard op. Verder verdiende het concern met name veel geld op Bentley en Porsche, bij de 'massamerken' daalde de omzet daarentegen.
Lees verder

Gefacelifte BMW X5: geen X7-front
BMW komt dit jaar met een gefacelifte versie van de X5. De SUV krijgt vier jaar na zijn marktintroductie een herzien front dat totaal afwijkt van dat van de X7, en dat is opvallend.
Lees verder

Volvo ziet verkopen sterk afnemen
Volvo heeft in april aanzienlijk minder auto's verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Volgens het merk heeft dat minder met de vraag naar auto's, maar meer met de beschikbaarheid van onderdelen te maken.
Lees verder

Fisker Project Ronin: elektrische Grand Tourer
De Fisker Ocean is nog nergens daadwerkelijk te koop, maar dat houdt de Amerikaanse fabrikant niet tegen om vooruit te blikken op wat zijn derde productiemodel moet worden. We krijgen een eerste afbeelding te zien van de Ronin, een elektrische sportcoupé die een heel andere weg inslaat dan de overige beoogde modellen van Fisker.
Lees verder

Lamborghini Huracán GT3 Evo2: doorgesnoven raceversie
De Huracán-derivaten vliegen je al jaren om de oren en kort na de introductie van de Hurcacán Technica maken we kennis met de Huracán GT3 Evo2, de écht extreme circuitversie die gelijkenissen vertoont met de knotsgekke Huracán STO.
Lees verder