Doorgaan naar hoofdcontent

Zo ver komt de DS3 Crossback E-Tense in de praktijk

AUTOWEEK
Zo ver komt de DS3 Crossback E-Tense in de praktijk

De DS3 Crossback E-Tense is een elektrische cross-over uit de stal van Stellantis. We hebben deze uitvoering bij AutoWeek meerdere keren in een vergelijkende test gehad. Qua techniek is hij hetzelfde als de Peugeot e-2008 en de Opel Mokka-e die al eens eerder voorbijkwamen in de rubriek 'Zo ver komt'. Zit een actieradius van tegen de 300 kilometer er voor de geheel elektrische versie van de DS3 Crossback er wel in?

Lees verder

Verstappen pakt leiding in kampioenschap Formule 1

Max Verstappen pakte bij de Grand Prix van Spanje zijn derde overwinning op rij in dit seizoen van de Formule 1. Met die overwinning pakt de Nederlander de leiding in het wereldkampioenschap over van Charles Leclerc, die zijn race door motorpech in rook op zag gaan.

Lees verder

Mercedes-Benz schetst nieuwe SL-varianten

Mercedes-Benz richt zich straks meer dan ooit op de hogere segmenten waarin de grootste winstmarges te behalen zijn. Het merk komt onder meer met nieuwe derivaten van de SL. Designbaas Gordon Wagener blikt alvast vooruit op twee nieuwe SL-versies, waaronder de Maybach-variant.

Lees verder

Benzine in Duitsland straks 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland

Wie nabij de Duitse grens woont kan al best eens besparen op de brandstofkosten door de auto in Duitsland vol te tanken. Tanken in Duitsland wordt met ingang van 1 juni nog een stukje lucratiever. Dan gaat namelijk de eerder aangekondigde verlaging van de accijnzen in met als gevolg dat een liter E10 (Euro95) in Duitsland zomaar 50 cent goedkoper is dan in Nederland.

Lees verder

IEA: 'Verkoop stekkerauto's blijft sterk groeien'

De verkoop van volledig elektrisch en deels elektrisch aangedreven auto's blijft sterk toenemen, na de recordverkopen van een jaar eerder. Het IEA (International Energy Agency) komt met nieuwe cijfers.

Lees verder