vrijdag 3 juni 2022

Accijnsverlaging benzine alweer verdampt

AUTOWEEK
Accijnsverlaging benzine alweer verdampt
Na twee maanden heeft de Nederlandse benzineprijs de accijnsverlaging alweer ingehaald. Dat blijkt uit data van United Consumers. De dieselprijs zit daarentegen nog ruim onder het vorige record.
Lees verder

Ford investeert in VS én kondigt nieuwe Mustang aan
Terwijl Tesla wil inkrimpen, kondigt Ford juist 6.200 nieuwe banen aan in het midwesten van de VS. Relevanter voor de Europese autoliefhebber is waar die mensen zich onder meer mee bezig gaan houden: het bouwen van een geheel nieuwe, handgeschakelde Mustang.
Lees verder

Podcast: 'Na aanschaf heb ik de gehele aandrijflijn vernieuwd'
Michiel en Nic zijn aan het verhuizen geweest met een Chevroletbusje die dus geen Ford is. Verder laten ze alle bescheidenheid varen en zetten een Italiaanse exoot in hun droomgarage. Nic licht toe waarom hij een afspraak heeft bij de LPG-inbouwer en vertelt over zijn antipathie voor Volvo's. Verder is hij op zoek naar een woord dat begint met een F...
Lees verder

De basis van autodesign met Niels van Roij - Surfacing
In deze driedelige serie neemt autodesigner Niels van Roij je mee in de wereld van autodesign. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van een nieuwe auto? In deze aflevering vertelt Niels alles over de surfacing van een auto.
Lees verder

Op zoek naar ... een zevenzitter voor minder dan €10.000
De meeste auto's hebben vijf zitplaatsen, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je om wat voor reden dan ook meer plek nodig hebt. Gelukkig hoef je dan nog niet meteen een hele dikke portemonnee te hebben. Op de occasionmarkt zijn er, mede door de MPV-trend van een tijd terug, genoeg opties te vinden. Met 10 mille of minder op zak kun je in ieder geval instappen in de volgende modellen.
Lees verder