donderdag 2 juni 2022

Buick Wildcat EV Concept: vooruitblik op elektrische toekomst

AUTOWEEK
Buick Wildcat EV Concept: vooruitblik op elektrische toekomst
Buick maakte vandaag bekend dat het merk in 2030 alleen nog EV's wil bouwen. Bij die aankondiging hoort ook een conceptauto. De Buick Wildcat EV is een lage coupé die qua vorm en naamgeving niet echt in het toekomstige plaatje van Buick past, maar wel een vooruitblik biedt op de designtaal van toekomstige modellen.
Lees verder

Citroën Xantia (1993) - Liefhebber Gezocht
Oudere Citroëns zijn liefhebbersauto's bij uitstek. Voor de Xantia zijn misschien niet zoveel liefhebbers te vinden als voor zijn voorganger, de BX, maar wat ons betreft hoort dit exemplaar absoluut bij een liefhebber thuis.
Lees verder

Nieuwe Mercedes-Benz GLC: altijd hybride, tot 120 kilometer elektrisch
Mercedes-Benz heeft een geheel nieuwe generatie van misschien wel zijn belangrijkste SUV gepresenteerd. We hebben het dan niet over de GLB of GLE, maar over de auto die zich tussen die twee modellen bevindt: de GLC. De nieuwe Mercedes-Benz GLC komt ook weer met plug-in hybride aandrijflijnen beschikbaar, maar die versies kunnen wel fors langer elektrisch rijden dan de stekkerversies van het uitgaande model.
Lees verder

Prijzen nieuwe BMW X1: vanaf net geen €52.000
De inkt van de brochure van de nieuwe BMW X1 is nog nauwelijks droog of AutoWeek kan je de prijzen van het nieuwe model al melden. De prijzen van de plug-in hybride X1's en die van de elektrische iX1 zijn nog niet bekend.
Lees verder

Chinees-Amerikaans EV-geweld van Buick
Liefhebbers van autonieuws dat voor de Nederlandse markt geen enkele vorm van relevantie heeft, maar dat puur interessant is voor wie graag het wereldwijde autolandschap in de gaten houdt: opgelet! Buick heeft in namelijk twee wel heel opvallende nieuwe auto's gepresenteerd.
Lees verder