Doorgaan naar hoofdcontent

Cadillac Project GTP: hybride hypercar voor Le Mans

AUTOWEEK
Cadillac Project GTP: hybride hypercar voor Le Mans
Cadillac trekt het doek van zijn Le Mans-hypercar: Project GTP. Vanaf volgend jaar wil het merk daarmee mee gaan dingen voor de titels in het IMSA Sportscar Championship en het World Endurance Championship, waaronder ook de 24 uur van Le Mans valt. Project GTP is een hybride, maar doet zijn Amerikaanse roots desondanks eer aan.
Lees verder

Alfa Romeo Brennero - Vooruitblik op kleine SUV onder Tonale
Alfa Romeo wil in 2027 volledig zijn overgestapt op elektrische aandrijflijnen, maar heeft op dit moment nog helemaal geen elektrische auto in het gamma. Pas in 2024 komt er een EV, de Brennero, en die is dan ook 'gewoon' met verbrandingsmotoren leverbaar.
Lees verder

UAZ-452 'Bukhanka' (1970) - In het Wild
De meeste auto's houden het slechts een jaar of vijf tot tien vol voordat ze worden afgelost door een opvolger. Dat gaat niet op voor de UAZ-452, die al sinds 1965 wordt gebouwd en sindsdien slechts een paar wijzigingen onderging. AutoWeek-forumgebruiker CitroenAZU spotte dit relatief vroege exemplaar uit 1970 aan de straatkant.
Lees verder

Alpina B7 en B10, Alpina's visie op de 5-serie E28, E34 en E39
BMW's zijn sportief en comfortabel, maar een Alpina is altijd nog sportiever en comfortabeler. We gaan op pad met drie modelgeneraties van een heel bijzondere autofabrikant.
Lees verder

Max Verstappen wint met overmacht GP van Azerbeidzjan
Max Verstappen heeft zondag met een overwinning in de Grand Prix van Azerbeidzjan optimaal geprofiteerd van een uitvalbeurt van Charles Leclerc. De leider in de WK-stand vergrootte zijn leiding naar 34 punten op de Ferrari-coureur. Sergio PĂ©rez werd tweede en ging de pechvogel uit Monaco zo ook voorbij.
Lees verder