woensdag 8 juni 2022

Cupra toont drie nieuwe modellen: Terramar, Tavascan en UrbanRebel

AUTOWEEK
Cupra toont drie nieuwe modellen: Terramar, Tavascan en UrbanRebel
Het modellengamma van Cupra omvat momenteel slechts één auto die geen directe afgeleide is van een model dat je ook bij Seat of Volkswagen kopen kan. Daar komt verandering in. Cupra laat namelijk drie nieuwe geëlektrificeerde modellen zien die het nog voor 2025 op de markt brengt.
Lees verder

Audi presenteert laadstations met lounge
Tijdens het snelladen hoef je niet langer in je auto te wachten tot de accu vol zit. Audi komt met snellaadstations waar je in een lounge kunt werken of relaxen. Grote aanpassingen aan de infrastructuur zijn niet nodig, deze stations werken met afgedankte EV-accu's die een tweede leven krijgen. Hoe zit dat?
Lees verder

Hoge brandstofkosten duwt Nederlander uit auto
Wie recent nog langs de benzinepomp is geweest weet ongetwijfeld dat de brandstofprijzen de pan uit rijzen. De torenhoge brandstofkosten hebben dan ook een effect op het gebruik van de auto. De Nederlandse automobilist laat de auto vaker staan.
Lees verder

Benzineprijs bereikt nieuw record
De accijnsverlaging van 1 april is als sneeuw voor de zon verdwenen: benzine was nog nooit zo duur als woensdag. De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs staat nu op €2,504 per liter.
Lees verder

Prijs elektrische BMW iX1 bekend
AutoWeek kan je alvast de Nederlandse fiscale prijs van de splinternieuwe BMW iX1 melden. De elektrische variant van de net zo nieuwe BMW X1 komt eerst als afgeladen Launch Edition naar ons land en kost om en nabij de 60 mille. De instap-X1 gaat zo'n 5 mille minder kosten.
Lees verder