woensdag 8 juni 2022

Europees lot auto met verbrandingsmotor vandaag bepaald

AUTOWEEK
Europees lot auto met verbrandingsmotor vandaag bepaald
In de Europese Unie wordt het lot van nieuwe auto's met een verbrandingsmotor vandaag definitief bezegeld te worden. Het Europees Parlement stemt deze week over het voorstel van de Europese Volkspartij (EVP) om het plan voor de toekomstige uitstooteisen ietwat af te zwakken.
Lees verder

Overheid daagt burgers uit: 'Laat brandstofauto staan tot 1 juli'
"Zoals je tijdens Dry January in januari geen druppel alcohol drinkt, daagt #geendruppelbenzine je uit om van 6 juni tot 1 juli de auto te laten staan." Met die uitdaging komt Milieu Centraal, dat onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat valt.
Lees verder

Nieuwe BMW M2 gelekt
Liefhebbers van de M-modellen van BMW kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar de nieuwe M2. De sportieve rakker kwam meerdere malen voorbij op spionagefoto's, maar op deze enigszins korrelige foto is de achterkant van de nieuwe M2 voor het eerst zonder camouflage te bewonderen.
Lees verder

Honda ZR-V: nu ook vanbinnen
Honda brengt volgend jaar met de ZR-V een geheel nieuwe SUV op de Nederlandse markt die zich nestelt tussen de HR-V en de grotere CR-V. We weten al hoe die ZR-V er aan de buitenkant uitziet en nu kunnen we je ook het interieur van Honda's op stapel staande nieuwkomer laten zien.
Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 23
Veel sportief nieuws in dit nummer. Dat begint al met een test van de Volkswagen Polo GTI, met daarna een Toyota GR86 en dan de snelle SUV Aston Martin DBX707. Twee Duitsers hebben de Audo Quattro gerestaureerd waarmee Walter Röhrl vroeger naar zijn werk reed.
Lees verder