vrijdag 3 juni 2022

Europees plan: vanaf 2027 elektrificatie bedrijfswagens

AUTOWEEK
Europees plan: vanaf 2027 elektrificatie bedrijfswagens
Eurocommissaris Frans Timmermans werkt aan een plan om vanaf 2027 elektrificatie van kleine bedrijfswagens te verplichten in alle lidstaten.
Lees verder

Nieuwe Peugeot 408: niet wat het hier wordt
Peugeot brengt binnenkort een volledig nieuw model op de Europese markt: de 408. AutoWeek kan je nu al een splinternieuwe 408 laten zien, maar die nieuwkomer heeft maar weinig te maken met het model dat Peugeot voor onder meer de Nederlandse markt in petto heeft.
Lees verder

'Musk wil 10 procent Tesla-personeel kwijt wegens voorgevoel economie'
Tesla-baas Elon Musk  - heeft de man nog introductie nodig? – wil het personeelsbestand van Tesla liefst met 10 procent verkleinen. De reden: een 'super-slecht' voorgevoel over de economie.
Lees verder

Hyundai Ioniq uit productie
Hyundai stopt met de Ioniq. Nee, niet schrikken: het gaat om de Ioniq zónder de toevoeging '5'. Die gladde liftback was er als hybride, plug-inhybride én EV en wordt door Hyundai geroemd als de wegbereider voor de huidige generatie EV's.
Lees verder

Goedkoop benzine inslaan in Duitsland? Belasting betalen!
Nu in Duitsland een heftige accijnsverlaging op brandstof is doorgevoerd is het voor wie in de grensgebieden woont aantrekkelijker dan ooit om bij onze oosterburen goedkope brandstof in te slaan. Maar, mag je zomaar met honderden liters brandstof terug naar Nederland komen?
Lees verder