maandag 6 juni 2022

Ford Sierra 40 jaar: het verhaal achter 'Project Toni'

AUTOWEEK
Ford Sierra 40 jaar: het verhaal achter 'Project Toni'
Zelden werden er in één jaar zo veel belangrijke auto's gelanceerd als in 1982. De Ford Sierra, Audi 100, Opel Corsa, Citroën BX, Volvo 760, Honda Jazz, Mercedes-Benz 190 en BMW 3-serie E30 maakten allemaal veertig jaar geleden hun debuut. In de serie Topjaar 1982 blikken we terug op hun glansrijke carrières, te beginnen met de futuristisch gelijnde Ford Sierra.
Lees verder

BMW i3 - Occasion aankoopadvies
De BMW i3 is één van de pioniers onder de elektrische auto's. Hij lijkt in niets van wat we van BMW gewend zijn maar hij rijdt wél als een echte BMW. Als je kunt leven met de beperkte actieradius heb je er een zeer goede auto aan, zo blijkt als we hem bekijken als occasion.
Lees verder

BMW M3 Touring toont productieproces en facelift-dashboard
Het is Tweede Pinksterdag, vrij koud en straks ook nog regenachtig, dus wat kunnen we anders doen dan kijken naar een video waarin BMW een lichtje schijnt op het (pre-)productieproces van de nieuwe M3 Touring? Als bonus zien we het dashboard, dat een weinig verrassend nieuwtje bevat.
Lees verder

Musk nuanceert inkrimp-wens Tesla
Vorige week kwam naar buiten dat Elon Musk het personeelsbestand van Tesla met 10 procent zou willen inkrimpen. Die opmerking wordt nu wat genuanceerd, al blijft de basisboodschap intact.
Lees verder

'Chiptekort onder autobouwers neemt af'
De autowereld wordt al zo'n anderhalf jaar in de greep gehouden door een tekort aan microships, dat het erg moeilijk tot onmogelijk maakt om voldoende auto's te bouwen. Er gloort hoop, want verschillende fabrikanten zouden inmiddels weer wat ademruimte hebben op dit vlak.
Lees verder