vrijdag 3 juni 2022

Geely lanceert eigen satellieten voor autonoom rijden

AUTOWEEK
Geely lanceert eigen satellieten voor autonoom rijden
Geely zoekt het hogerop als het gaat om autonoom rijden. Vrij letterlijk, want het Chinese concern heeft namelijk eigen satellieten de ruimte in gebracht. Die moeten autonome auto's van de submerken van Geely in de toekomst gaan helpen met navigeren.
Lees verder

Frankrijk beperkt doorverkopen subsidie-EV's
Frankrijk heeft één van de meest riante subsidieregelingen voor EV's van Europa. Dat had als onbedoeld neveneffect dat mensen er voordelig een EV kochten om elders door te verkopen, maar nieuwe regels moeten daar een einde aan maken.
Lees verder

Budgetlimiet Formule 1 onder druk: 'Moeten misschien races overslaan'
Ook de Formule 1 ontkomt niet aan het inflatiespook. Door stijgende transport- en materiaalkosten zien met name de topteams de budgetlimiet van 140 miljoen dollar (omgerekend iets meer dan €130 miljoen) akelig rap dichterbij komen. Daarom is er momenteel een discussie gaande om het bedrag te verhogen, al is niet iedereen daar even blij mee.
Lees verder

Volkswagen Amarok toont achterste maar weer eens
Volkswagen Bedrijfswagens is lekker op het teaser-tour met de nieuwe Amarok. De op de Ford Ranger gebaseerde pick-up toont maar weer eens zijn achterste, maar wel beter dan eerder het geval was.
Lees verder

BMW X7 - Facelift Friday
Wie het anno 2022 over controversieel autodesign heeft, komt al snel bij BMW uit. De X7 kreeg onlangs een opmerkelijke nieuwe neus en vandaag is het tijd om daar een oordeel over te vellen.
Lees verder