vrijdag 3 juni 2022

Handel in elektrische occasions fors toegenomen

AUTOWEEK
Handel in elektrische occasions fors toegenomen
Waar de occasionmarkt als geheel een dip doormaakt, bloeit de handel in gebruikte elektrische auto's. Dat laten cijfers van Bovag en RDC zien. In de eerste vijf maanden van dit jaar verkochten autobedrijven maar liefst 80 procent meer elektrische occasions dan dezelfde periode in 2021, goed voor een totaal van 20.022 auto's. De Renault Zoe is de meest populaire elektrische occasion.
Lees verder

Europees Hof: 'Eigenaren van sjoemeldiesel hebben recht op compensatie'
Eigenaren van een dieselauto met 'sjoemelsoftware' aan boord hebben recht op compensatie van de fabrikant. Dat zegt een Advocaat-Generaal van het Europese Hof van Justitie in een zaak die momenteel dient tegen Mercedes-Benz. Een uitspraak van de Europese rechter kan mogelijk gevolgen hebben voor alle fabrikanten die diesels met dergelijke software hebben verkocht.
Lees verder

Toyota 1000 Stationwagon (1976) - In het Wild
Een Toyota 1000 spot je niet iedere dag, laat staan in het geel en in een nette staat. Dit inmiddels 46 jaar oude exemplaar lijkt op het oog zo nog een eeuwigheid mee te kunnen gaan!
Lees verder

Magna komt met innovatieve led-achterklep
Toeleverancier Magna komt met Breakthrough Lighting, een lichttechniek die vrij letterlijk doet wat die naam belooft. Het licht schijnt namelijk direct door het plaatwerk, in plaats van uit een aparte unit.
Lees verder

Fiat Panda 4x4 niet meer leverbaar
Fiat haalt met ingang van het nieuwe modeljaar de vierwielaangedreven versie van de Panda uit het Nederlandse leveringsgamma. De Panda 4x4 was de enige versie van de kleine Fiat die nog met de niet-hybride 0.9 TwinAir was uitgerust.
Lees verder