zondag 5 juni 2022

Is de Volkswagen ID3 een betere EV dan de e-Golf?

AUTOWEEK
Is de Volkswagen ID3 een betere EV dan de e-Golf?
'1st' staat er op de flanken van onze duurtest-ID3. Het betreft immers een introductieversie van de eerste VW op MEB-basis, die echter niet het eerste elektrische productiemodel van Volkswagen ooit is. Die eer gaat naar de e-Golf, die in ons land behoorlijk populair was. We zetten deze twee modellen naast elkaar.
Lees verder

De Opel Junior uit 1983 was een slimme stadsauto
Hoewel de Corsa toen nog kakelvers was, vond Opel het een goed idee om op de IAA van 1983 een nog kleinere auto te presenteren. Het studiemodel Junior gaf vorm aan Opels idee├źn over een stadsauto, een rol die de Rocks-e dezer dagen vervult.
Lees verder

Zo werkt hybride aandrijflijn Suzuki Vitara Hybrid
Suzuki heeft een nieuwe hybride aandrijflijn, en de Vitara is het eerste model dat daarvan profiteert. Gezien de samenwerking met Toyota zou je denken dat de nieuwe Suzuki Vitara Hybrid een hybride aandrijflijn van de Japanse gigant meekrijgt. Toch is dat niet zo. In plaats daarvan heeft Suzuki geheel zelfstandig een eigen hybride aandrijflijn ontwikkeld. In dit artikel leggen we je uit hoe die werkt en of het het ook werkt waarvoor het bedoeld is.
Lees verder

Opel Kadett 200 tS: Astra met motor van Calibra Turbo
De Opel Kadett 200 tS zegt je waarschijnlijk niet veel, maar de Opel Astra GSi en de Calibra Turbo 4x4 zeggen je vast wel iets. De eerste Astra heette in Zuid-Afrika nog Kadett en met de voor ons bruutste versie, de GSi 16V met 150 pk, namen ze daar geen genoegen. Zo kreeg de Kadett 200 tS, hij was er ook als iS met 115 pk, de motor van de Calibra Turbo 4x4.
Lees verder

Ford vervangt de Focus en Fiesta door.... een pick-up
De populariteit van cross-overs en SUV's lijkt geen einde te kennen. In de Verenigde Staten hebben ze daarnaast nog een derde hoog model: de pick-up. Ford lanceert daar nu een compacte pick-up, de Maverick, als vervanger voor de laatste gewone sedans en hatchbacks.
Lees verder