Doorgaan naar hoofdcontent

MG ZS EV - Back to Basics

AUTOWEEK
MG ZS EV - Back to Basics
Alles wordt duurder. Dat is nu eenmaal een nare realiteit waar niemand aan kan ontsnappen. Ook MG niet, want de gefacelifte MG ZS EV kost op het moment van schrijven €2.600 meer dan de pre-facelift, die in het najaar van 2019 op de Nederlandse markt verscheen. Toch kun je de prijsstijging niet louter afschuiven op het inflatiespook. MG voegde namelijk een aantal belangrijke zaken toe aan de standaarduitrusting van de vernieuwde ZS.
Lees verder

Namx: zo werkt de waterstofauto met verwisselbare capsules
Is dit de waterstofrevolutie? De start-up Namx en ontwerpstudio Pininfarina hebben de handen ineengeslagen voor een SUV met uitwisselbare patronen, vergelijkbaar met een bruiswatermachine. Zelf noemen ze het een HUV. Vanaf 2025 moet hij te koop zijn.
Lees verder

Dodge Mini Ram Van (1989)– In het Wild
Kijk nou, een eerste generatie Chrysler Grand Voyager! Toch? Niet helemaal, maar de Dodge Mini Ram Van heeft er wel alles mee te maken.
Lees verder

Deze auto's hadden in de jaren 80 al vierwielbesturing
Vierwielbesturing, waarbij de achterwielen in tegenovergestelde of dezelfde richting meesturen met de voorwielen, is vandaag de dag alom vertegenwoordigd in het premium segment. Toch is het bepaald geen nieuw idee, want in de jaren '80 en '90 brachten de Japanners al een flink aantal auto's met vierwielbesturing op de markt. Daar zitten ook auto's tussen waar je het niet direct van zou verwachten.
Lees verder

Hoe de hot hatch bij Jan Modaal wegsprint
Met zijn aangepaste techniek was de snelle hatchback altijd al duur, maar anno 2022 is het fenomeen echt onbetaalbaar geworden voor Jan Modaal. Met bedragen van ver boven de € 50.000 liggen de Nederlandse prijzen voor de sportieve topversies van C-segmenters op het niveau van anderhalf keer een modaal inkomen. Dat was ooit wel anders. Het huidige bpm-stelsel nekt ze.
Lees verder