Doorgaan naar hoofdcontent

Over Changs, BMW’s en een Harley

Auto Motor Klassiek
Over Changs, BMW's en een Harley
Toen ik mijn Chang Jiang 750 cc kopklepperproject had gekocht ging ik eens opzoeken wat ik nu eigenlijk had gekocht. En zo'n twee jaar geleden vond ik dat op het internet… De mijne en de ex van vriend Ben van Helden die soms net zo'n brokkelige, maar doorgaans een betere smaak als ik Het bericht...
Lees verder

MG MGA Roadster uit 1959. "A thing of beauty" voor Joost.
Een klassieker als avontuur? Velen van ons zoeken het geluk in een avontuur, de spanning en de sensatie voelen. Die spanning kun je voelen als je voor het eerst gaat kijken naar een auto die je alleen op een veilingsite hebt gezien. Zoals de MG MGA Roadster uit 1959 uit dit artikel. ...
Lees verder

Citroën BX 4TC een enorme gok
De BX-XL met een substantieel vermogen en dito neus. Jammer genoeg kwam hij nooit echt uit de verf en al helemaal niet uit de showroom, deze Citroën BX 4TC. Ook deze rallyversie van de normale BX was uitgerust met het formidabele hydropneumatische veersysteem. Een briljant idee, zo leek het, maar...
Lees verder

FT Bonito uit 1967 van Dirk. Rank, slank en bijzonder.
"Ik val wel voor de aparte en leuke vormen van deze auto, maar heb geen idee wat voor merk het is. Van FT Bonito heb ik nog nooit gehoord. Dat was de eerste leuke reactie die we op konden tekenen op een klassiekerevenement in Drachten." Dirk heeft nog geen lange duurzame relatie met deze Het...
Lees verder