woensdag 1 juni 2022

Vrijdag drukke avondspits verwacht wegens Pinksteren

AUTOWEEK
Vrijdag drukke avondspits verwacht wegens Pinksteren
Het Pinksterweekend staat alweer bijna voor de deur en dat zal gevolgen hebben voor de drukte op de weg. Vooral op vrijdagavond verwacht de ANWB grote drukte, vanwege recreatieverkeer.
Lees verder

Nederlandse autoverkopen: ruim 7 procent in de min in mei
Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat er ook in mei weer minder nieuwe personenauto's zijn geregistreerd dan in diezelfde maand vorig jaar. Afgelopen maand zijn in Nederland zo'n 23.500 nieuwe personenauto's gekentekend, ruim 7 procent minder dan in mei 2021. Dat blijkt uit cijfers die Rai Vereniging, Bovag en RDC vrijgeven.
Lees verder

Rimac haalt half miljard euro op voor uitbreiding
De Kroatische Rimac Group, eigendom van Mate Rimac, haalde bij een recente investeringsronde ruim €500 miljoen op. Dat geld gaat het bedrijf, dat meerderheidsaandeelhouder is van de joint-venture Bugatti Rimac en waar Porsche een belang van 45 procent in heeft, onder meer gebruiken om de bouw van een nieuwe fabriek in Kroatië af te ronden.
Lees verder

Pomphouders zien veel automobilisten naar Duitsland trekken
De accijnsverlaging in Duitsland is een feit en dat merken pomphouders in de buurt van de grens al direct. Het is rustig bij tankstations aan de Nederlandse kant. Men hoopt dat de overheid snel met maatregelen komt om de brandstofprijzen in Nederland te drukken.
Lees verder

Renault introduceert speciale uitvoering voor (plug-in) hybride modellen
In de markt voor een Renault met een hybride of plug-in hybride aandrijflijn? Dan kun je bij het configureren van je nieuwe Renault een nieuwe uitvoering aanvinken. Renault introduceert namelijk nieuwe E-Tech Engineered-geheten versies voor de Clio, Captur, Arkana en Mégane Estate met hybride aandrijflijn.
Lees verder