Doorgaan naar hoofdcontent

83% van batterijen opnieuw gebruikt

AUTOZINE
83% van batterijen opnieuw gebruikt
Het behaalde percentage hergebruik van afgedankte aandrijfbatterijen uit elektrische autos is 83%. In 2020 lag dit op bijna 70%. Deze stijging komt omdat vorig jaar een groter aandeel van de batterijen in aanmerking is gekomen voor second use. De wettelijke recyclingeis van minimaal 50% van het gewicht van de lithium-ion batterijen is daarmee ruimschoots gehaald.
Lees verder

Donkervoort breidt uit naar Amerika
Amerikaanse autoliefhebbers vragen al jaren om een Donkervoort, en nu is het voor hen eindelijk mogelijk geworden om er een te bemachtigen! De niet-aflatende vraag van liefhebbers overtuigde Donkervoort om naar manieren te zoeken om ook de Amerikaanse markt te betreden. Nu maken de ultralichtgewicht-sportwagen de oversteek naar de Verenigde Staten. Toch is dit pas het begin: de aanwezigheid nu is slechts de inleiding op veel grotere dingen die met toekomstige modellen gepland worden.
Lees verder

Hyundai test RN22e en N Vision 7
Hyundai N, de sportieve divisie van Hyundai, illustreert zijn visie op elektrificatie en zijn toewijding aan toekomstgerichte emissievrije technologie in de sportieve conceptmodellen RN22e en N Vision 74. Het zijn rijdende laboratoria die de ambitie van Hyundai laten zien om toonaangevend te zijn in een emissievrije toekomst en de verbinding tussen autosport en duurzame aandrijvingen willen maken.
Lees verder

Lexus prijst RZ 450e
Lexus maakt alle prijzen bekend van de elektrische RZ 450e. De 230 kW sterke, vierwielaangedreven SUV wordt leverbaar vanaf 64.595 euro of 895 euro per maand. Per direct is de Lexus RZ 450e te bestellen. De eerste exemplaren worden aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 in Nederland verwacht.
Lees verder

Autotest: Nissan Ariya
Nissan is een echte pionier op het gebied van elektrische auto's. Met de Leaf heeft Nissan een ware doorbraak geforceerd op het gebied van elektrisch rijden. De Leaf is een gewone middenklasser met een gewoon prijskaartje en daarmee is elektrisch rijden gewoon geworden. Nu wil Nissan een stap verder gaan met de "Ariya". Welke noten heeft Nissan op zijn zang met deze futuristisch ogende SUV?
Lees verder