zaterdag 2 juli 2022

Achteruitkijkspiegel – 'Week van de lelijke auto'

AUTOWEEK
Achteruitkijkspiegel – 'Week van de lelijke auto'
Hebben elektrische auto's te veel vermogen? Nic de Boer en Cornelis Kit verschillen daarover van mening. Vanuit een Ford Fiesta met 125 pk blikken ze terug op het nieuws van afgelopen week en hebben ze het over de Citroën C4 X, de MG 4 en de Hyundai Ioniq 6 en dan met name over het design van dit trio. Verder aandacht voor het rekeningrijden en verplicht elektrisch leasen na 2025. Ondertussen spotten ze een leuke rij zaterdagse klassiekers.
Lees verder

Mercedes-AMG SL – Back to Basics
De nieuwe SL is formeel geen Mercedes-Benz meer, maar een Mercedes-AMG. Dat was ook direct terug te zien in de prijslijst. De nieuwe SL kost immers minimaal een ton in euro's meer dan zijn voorganger. Door het halveren van de 4.0 V8 naar een 2.0 viercilinder, maakte de vanafprijs van de SL gelukkig nog een aardige duikvlucht. Daardoor biedt de instap-SL ook meteen meer waar voor zijn geld.
Lees verder

Wat is beter voor lange trips: waterstof of EV?
De auto-industrie lijkt er wel uit: de batterij-elektrische auto, oftewel de BEV, heeft de toekomst. Toch zijn er nog een paar autofabrikanten die ook inzetten op waterstof. Een aldus aangedreven Toyota Mirai mag aan ons én aan Audi laten zien of waterstof inderdaad de beloofde voordelen heeft, in een race naar Audi-thuisbasis Ingolstadt.
Lees verder

Het succesverhaal van modulaire platformen
Waar het modulair platform nu gemeengoed is in de auto-industrie, was dat kort geleden nog niet het geval.
Lees verder

Kwalificatie Britse Grand Prix: Sainz zorgt voor verrassing
Na een spannende, regenachtige kwalificatie voor de Britse Grand Prix behaalt Carlos Sainz een verrassende pole position.
Lees verder