Doorgaan naar hoofdcontent

Betekenisloze eerste vrije training op Silverstone

VERSTAPPEN
Betekenisloze eerste vrije training op Silverstone
Slechts een tiental coureurs heeft een tijd gezet in een betekenisloze eerste vrije training in aanloop naar de Britse Grand Prix. De sessie begon op intermediates in de regen en in de slotfase waagden de coureurs zich nog op slicks, maar al met al werd er maar weinig gereden. Valtteri Bottas was de snelste, voor Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Max Verstappen kwam alleen in de laatste minuten in zijn Oracle Red Bull Racing RB18 de baan op, maar de rode vlag verhinderde hem een rondetijd te...
Lees verder

P4 voor Max na eerste dag op Silverstone: 'Niet ideaal, maar ook geen probleem'
Max Verstappen heeft de tweede vrije training op het circuit van Silverstone als vierde afgesloten. Carlos Sainz reed de snelste tijd, gevolgd door Lewis Hamilton op de tweede positie en Lando Norris op P3. Charles Leclerc pakte de vijfde tijd, met daarachter Fernando Alonso. Sergio Pérez, Max' teamgenoot bij Oracle Red Bull Racing, eindigde op P7.
Lees verder

Max ruimschoots de snelste in derde vrije training op Silverstone
Max Verstappen stak met kop en schouders boven de rest van het veld uit in de derde en afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander reed een snelste tijd van 1:27.901 op het circuit van Silverstone, waarmee hij ruim vier tienden van een seconde sneller was dan Red Bull Racing-stalmaat Sergio Perez op P2. Charles Leclerc noteerde in zijn Ferrari de derde tijd, vóór de beide Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton op P4 en P5.
Lees verder

Max kwalificeert zich op P2 voor Britse Grand Prix: 'Erg goed voor ons'
Max Verstappen heeft zich als tweede gekwalificeerd voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Op een nat circuit van Silverstone waren de omstandigheden voor de coureurs zeer verraderlijk. Max stond vrijwel de gehele kwalificatie aan kop van de tijdenlijst maar in de laatste ronde van de kwalificatie werd hij afgetroefd door Carlos Sainz, die in zijn Ferrari de eerste pole positie uit zijn Formule 1-carrière bemachtigde. Verstappen mag naast de Spanjaard plaatsnemen op de eerste...
Lees verder

Horner: 'Een goede kwalificatie van beide rijders in erg lastige omstandigheden'
De natte weersomstandigheden zorgden voor een uitdagende kwalificatie op het circuit van Silverstone vandaag. Lange tijd leek Max Verstappen op weg naar de pole positie, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats achter Carlos Sainz. Teamgenoot Sergio Perez werd vierde.
Lees verder

Max Verstappen zevende in Britse GP: 'Hele linkerzijde van de vloer kapot'
Max Verstappen is zevende geworden in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander startte de wedstrijd op Silverstone als tweede en wist na het doven van de lichten direct aan Carlos Sainz voorbij te gaan. Vanwege een zware crash voor Zhou Guanyu – die wonder boven wonder ongedeerd bleef – werd de wedstrijd stilgelegd. Bij de herstart kwam Verstappen niet voorbij aan Sainz, maar door een foutje van de Ferrari-coureur in Becketts kon Max alsnog een plekje opschuiven. Een...
Lees verder

Horner: 'Max heeft net zo hard gevochten voor P7 als voor de overwinning'
Christian Horner, teambaas van Oracle Red Bull Racing, laat na de Grand Prix van Groot-Brittannië weten: "Checo heeft vandaag een fenomenale prestatie neergezet. Na de schade aan de wing-end plate tijdens de eerste ronde hebben we zijn voorvleugel moeten vervangen. Zijn rit terug naar voren was simpelweg sensationeel. Hij profiteerde van de safety car waardoor we een nieuw setje banden konden monteren, maar zijn snelheid en manier van racen waren uitzonderlijk."
Lees verder

Prijswinnaar Britse GP bekend
Ook dit Formule 1-seizoen maak je elke Grand Prix kans op een mooie prijs, door mee te spelen met onze prijsvraag. Je vindt de button onderaan op Verstappen.com. 
Lees verder