Doorgaan naar hoofdcontent

Zo maak je mooie foto's van je auto op vakantie

SKODA
Zo maak je mooie foto's van je auto op vakantie
De gave foto's van de ENYAQ COUPÉ iV zijn geschoten door Amy Shore, een populaire fotografe uit de autowereld. Met haar tips en trucs maak je binnen de kortste keren professionele foto's van je eigen auto.Locatie, locatie, locatieJe kunt je auto niet zomaar ergens neerzetten en verwachten dat je een geweldig plaatje schiet. "Als jouw auto naast andere auto's geparkeerd staat, zal-ie er nooit echt...
Lees verder

Lekker met de auto op vakantie? Let hierop bij het inpakken

Sommige ŠKODA-rijders maken er een sport van om hun auto zo slim en efficiënt mogelijk in te pakken. Anderen leggen zonder nadenken de spullen achterin, want de kofferbak is toch groot genoeg. Onze inpaktips zijn voor iedereen handig.

1. Hoedenplank is voor hoeden

Oppassen voor rondvliegende spullen is een terugkerend thema in dit artikel. Bij een noodstop of een botsing, vliegen spullen die op de hoedenplank liggen gegarandeerd naar voren. Welke objecten krijg jij liever niet tegen je achterhoofd? Wij denken aan boeken, paraplu's, tablets en de verbandtrommel. Zelfs het zachte EHBO-tasje van ŠKODA koppen we liever niet terug. Het spreekt dus voor zich dat je dit soort zaken niet op de hoedenplank legt.

2. Denk in kilo's

Zet de zwaarste spullen op de vloer van de bagageruimte en tegen de rugleuning van de achterbank. Hoe lager de kilo's in de auto liggen, des te beter de stabiliteit en wegligging. Als je plotseling moet remmen, vangt de rugleuning de voorwaartse energie op. Klik je de gordels vast voor extra stevigheid, als er niemand achterin zit.

Een dakkoffer is bedoeld voor lichte spullen die veel ruimte innemen, zoals slaapzakken en jassen. Denk wederom in kilo´s, want je wilt het meeste gewicht laag bij de grond houden (lees: in de kofferbak) en elke auto heeft een beperkte dakbelasting. Om je een idee te geven: nieuwe ŠKODA's hebben een daklast van 75 kilo (of meer) en de bagagebox zelf weegt ongeveer 15 kilo.

3. Houd deze spullen apart

Belangrijke spullen om binnen handbereik te houden, zijn de EHBO-doos, de waarschuwingsdriehoek en de brandblusser. In de meeste Europese landen ben je verplicht om op z'n minst één veiligheidsvest in de auto te hebben. Als de nood aan de man komt, wil je dat natuurlijk voor het grijpen hebben. Daarom maakt ŠKODA er een gewoonte van om het reflectievest vlakbij de bestuurder op te bergen, zoals onder de stoel, onder de vloermat of in het deurvak. Vakantiegangers met een elektrische auto houden het laadsnoer apart.

4. Haal alles van je fiets

Wees niet lui en haal de fietstassen en andere losse spullen van je fiets, voordat je ze op of achter de auto bindt. Anders gaat de rijwind aan je fietstassen trekken en daar houden de tas, de fiets en de auto alle drie niet van. Ook maakt het een boel herrie. Verwijder tevens de batterij van je elektrische fiets. Die wappert niet, maar maakt de lading wel onnodig zwaar en instabiel.

5. Benut alle opbergvakken

De ontwerpers van ŠKODA maken elk interieur zo handig als mogelijk. Neem de nieuwe ŠKODA FABIA als voorbeeld, met het zonnebrilvakje bij de binnenspiegel, de grote Jumbo Box tussen de voorstoelen en de handige deurvakken. Gebruik de opbergvakken om eten en drinken voor onderweg in op te bergen en leg kleine rugtassen, tekenspullen en ander speelgoed op de vloer of onder een stoel. In de grote kofferbak zitten riemen om een gevarendriehoek en een EHBO-tasje mee vast te snoeren.

6. Bestel op tijd

De schoolvakanties zijn al begonnen, dus maak je nu klaar voor de zomer. Bekijk alle aanbiedingen in onze webshop, of bestel direct de fietsendrager , de dakkoffer of de bagagenetten die je nodig hebt. Die laatste zijn handig om te voorkomen dat spullen door de kofferbak rollen als je over een leuke slingerweg rijdt.  

Wacht ook geen moment langer met het inplannen van een Airco Service met geurbehandeling, want er zijn meer ŠKODA-rijders die er op warme dagen koel bij willen rijden. Fijne vakantie!

Lees ook: Klaar voor de lente! Check jouw ŠKODA op deze 7 punten

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

ŠKODA onthult eerste interieurschets van VISION 7S Concept Car
  • Ruimte voor maximaal zeven personen en twee verschillende interieurstanden
  • Evenwichtige verhouding tussen haptische en digitale bediening
  • Innovatieve ontwerptaal richt zich op gereduceerde en zeer praktische vormen, gebruiksgemak van digitale technologieën en materiële duurzaamheid

De volledig elektrische VISION 7S is de eerste conceptauto van ŠKODA volgens de nieuwe designtaal van het merk. Deze eerste schets laat het interieur zien dat is gemaakt van duurzame materalen. Het minimalistische interieur valt op met zijn royale ruimte voor maximaal zeven personen, verdeeld over drie zitrijen, en de kenmerkende Simply Clever-kenmerken van ŠKODA.

Hoofd van ŠKODA Design, Oliver Stefani: "De nieuwe designtaal is minimalistisch, functioneel en authentiek. In de toekomst blijven we ons concentreren op de traditionele sterke punten van ŠKODA, zoals royale ruimte, gebruiksgemak en een hoge mate van functionaliteit. Met onze nieuwe designtaal zetten we de volgende stap en leggen we nog meer nadruk op de klantervaring. De grote creativiteit van onze ontwerpers en ingenieurs wordt gedemonstreerd door beweegbare interieurelementen en nieuw ontwikkelde Simply Clever-functies zoals een geïntegreerd kinderzitje."

Innovatieve oplossingen

Het interieur van de nieuwe VISION 7S Concept Car heeft een symmetrisch ontwerp, plus een breed, horizontaal dashboard dat doorloopt tot aan de deuren, waardoor het gevoel van ruimte wordt versterkt. Een optimaal gepositioneerde handsteun maakt interactie met het touchscreen en de haptische knoppen eenvoudig en handig. Ook in het stuur zijn haptische bedieningselementen  geïntegreerd. De sfeerverlichting markeert verschillende delen van het interieur, inclusief de laadstatus, en zorgt voor passende verlichting bij het in- en uitstappen. De deurpanelen zijn eveneens voorzien van interactieve haptische en visuele elementen. Het geïntegreerde kinderzitje bevindt zich in de middenconsole – de veiligste plek in een auto. De rugleuningen van de voorstoelen zijn voorzien van houders voor multimedia-apparatuur voor de passagiers op de tweede en derde rij. Deze stoelen hebben ook geïntegreerde rugzakken.

Innovatieve schuifregelaars voor verschillende modi

Het ruime interieur biedt twee verschillende configuraties die een nieuwe ruimtelijke ervaring bieden voor verschillende situaties: rijden en ontspannen. In de rijmodus zijn alle bedieningselementen in hun ideale positie geplaatst en is het centrale touchscreen verticaal uitgelijnd om alle relevante informatie tijdens het rijden weer te geven. De relax-modus kan worden geactiveerd tijdens het opladen of uitrusten; het stuur en het instrumentenpaneel schuiven naar voren en de stoelen op de eerste en tweede rij gaan naar achteren voor een nog meer ontspannen zitpositie. Deze optie biedt passagiers maximale ruimte en comfort.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Zo gaan de remmen van je auto langer mee

Nieuwe modellen worden steeds veiliger en dat is vooral te danken aan ŠKODA's slimme assistenten. Ondertussen buffelen de bewezen mechanische onderdelen van het remsysteem trouw door. Zelfs de moderne ŠKODA ENYAQ iV heeft gewoon schijfremmen (voor) en trommelremmen (achter), net als veel andere modellen. Het maakt dus niet uit in welke ŠKODA je rijdt, onderstaande tips werken voor iedereen.  

Gebruik je remmen minder

Gras is groen, water is nat en je remmen slijten langzamer als je ze minder gebruikt. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als je op de snelweg rijdt, zie je toch overal rode remlichten branden. Voor de remblokken van je auto en de doorstroming van het verkeer is het beter om je auto te laten uitrollen. Door met een vooruitziende blik te rijden, kun je eerder het gas loslaten en rem je alleen als het echt nodig is. Met als bijkomend voordeel dat je zuiniger gaat rijden.

Rijd je remmen droog na het autowassen

Schijfremmen die nat zijn en blijven, kunnen gaan roesten. Daarom is het verstandig om na het wassen van de auto een rondje te rijden. Door een paar keer te remmen, worden de schijfremmen warm en drogen ze op. Je kunt dit ook als smoes gebruiken om na het autowassen even een mooi ommetje te maken met de auto. Plezierritje? Nee, conservering van het remsysteem.

Wees niet bang om vol in de ankers te gaan

Trap bij een noodstop het rempedaal helemaal in om zo snel mogelijk tot stilstand te komen. Je hoeft niet bang te zijn dat je de controle verliest, want het antiblokkeersysteem (ABS) en de elektrische stabiliteitsregeling (ESP) helpen je. Oefen de noodstop anders een keer op een veilige plek. Weten hoe je de remmen van je auto correct gebruikt, is bevorderlijk voor hun levensduur.  

Ga elektrisch rijden en win remenergie terug

Elektrische auto's gebruiken hun remmen anders. ENYAQ iV-rijders remmen steevast af op de elektromotor, waardoor remenergie wordt teruggewonnen en de remmen zelf amper slijten. De remblokken van een elektrische auto kunnen dan ook veel langer meegaan, al hangt dat natuurlijk ook af van je rijgedrag.

Op de motor remmen als je van een helling rijdt

Als Nederlander op vakantie moet je eraan denken om de remwerking van de motor te benutten als je omlaag rijdt. Door een of meer versnellingen terug te schakelen (handbak) of een lagere rijstand te kiezen (automaat), remt auto af op de motor. Zo worden de remmen zelf ontlast. Moet je bijremmen, houd je voet dan niet continu op het rempedaal, maar rem met tussenpozen. Dat geeft het remsysteem de kans af te koelen.

Laat je remvloeistof om de 3 jaar vervangen

Remvloeistof heeft de hinderlijke eigenschap om vocht aan te trekken en op te nemen, waardoor de remdruk afneemt. Laat daarom je ŠKODA-dealer om de 3 jaar de remvloeistof vervangen. De monteur maakt het remsysteem helemaal schoon, vult het met verse vloeistof en stelt het remcircuit weer nauwkeurig af.

Lees ook: Waarom de ENYAQ iV beter af is met trommelremmen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

ŠKODA AUTO benoemt Thomas Schäfer tot Voorzitter Raad van Toezicht

Binnen de Groep is ŠKODA verantwoordelijk voor opkomende markten zoals India en Noord-Afrika, en daarnaast voor projecten als de ontwikkeling van de nieuwe generatie Volkswagen Passat en ŠKODA SUPERB. De verantwoordelijkheid voor het MQB A0 Global platform toont aan hoe het merk zich heeft ontwikkeld binnen de Groep. In de groep 'volumemerken' speelt ŠKODA een essentiële rol. Met alle ervaring van het merk, levert het een belangrijke bijdrage aan het benutten van alle synergiemogelijkheden. Het doel is helder: een significante kostenbesparing en reductie van de complexiteit, door de nauwe samenwerking tussen de merken verder te versterken. 

Binnen de Volkswagen Group bestaat de groep 'volumemerken' uit Volkswagen Passenger Cars, ŠKODA, SEAT/CUPRA en Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds het eerste kwartaal van dit jaar worden de resultaten van de groep 'volumemerken' afzonderlijk vermeld in de kwartaalverslagen van de Volkswagen Group. Thomas Schäfer is onlangs ook benoemd tot Voorzitter van de Adviesraad van Volkswagen Bedrijfswagens en tot Voorzitter van de Raad van Toezicht van SEAT/CUPRA.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

ŠKODA AUTO hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT
  • Wielerwedstrijd dwars door Frankrijk in acht etappes van 24 juli tot 31 juli
  • ŠKODA AUTO sponsort groene trui voor leider van puntenklassement
  • ŠKODA AUTO is al sinds 2004 officiële hoofdpartner van de Tour de France voor heren

De Tour de France Femmes zet dit jaar het internationale vrouwenwielrennen in de schijnwerpers. Door het event als hoofdpartner te steunen, wil ŠKODA AUTO actief bijdragen aan de stevige verankering van de Tour de France Femmes in de kalender van de internationale wielergemeenschap. 

De Tour de France Femmes avec ZWIFT gaat zondag 24 juli van start in Parijs waar 144 vrouwen in 24 teams aftrappen. De race voert door Oost-Frankrijk in acht etappes over een totale afstand van 1.029 kilometer en eindigt op 31 juli in La Super Planche des Belles Filles in de Vogezen. De directeur van de Tour de France Femmes avec ZWIFT is de voormalige wielrenner Marion Rousse.

ŠKODA AUTO levert de organisatoren en teams meer dan 50 service- en ondersteuningsauto's; de vloot omvat zowel de OCTAVIA als de SUPERB iV met plug-in hybride aandrijving. Bovendien sponsort ŠKODA AUTO de groene trui voor de leider van het puntenklassement – ​​net als in de Tour de France voor mannen.

Als hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT brengt ŠKODA AUTO ook een aantal

Non Fungible Tokens (NFT) uit, beperkt tot 30 voor elke fase. De acht ontwerpen, die voorafgaand aan de race op weareridinghistory.io werden gepubliceerd, zijn gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Ilona Polanski. De NFT voor elke komende etappe wordt ook op het Twitter-account van WeLoveCycling gepost. Liefhebbers kunnen de exclusieve NFT's op deze website gratis verkrijgen via het energiezuinige blockchainplatform Solana.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Dubbelcheck of je deze 7 kampeerspullen écht hebt ingepakt

Onderstaande tips zijn speciaal bedoeld voor kampeerders en bevatten niet de standaard spullen die op alle vakantielijstjes staan, zoals je bankpas, een tandenborstel en een schone onderbroek. De ŠKODA-artikelen die aan bod komen, kun je eenvoudig bestellen in onze webshop.  Gratis verzending vanaf 50 euro.  

1. Haringen en hamer

Je zult niet de eerste vakantieganger zijn die bij het opzetten van de tent ontdekt dat de haringen op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Of de hamer die nodig is om ze in de harde grond te slaan. Zonder tentstokken loopt je kampeervakantie natuurlijk ook in de soep. Kortom, dubbelcheck of de tent nog compleet is.

2. EHBO-doos

Kamperen is gevaarlijker dan thuis op de bank televisie kijken. Je slaat haringen in de grond, maakt vuur en rijgt lekkere dingen aan barbecuespiesen. Superleuk allemaal, maar soms loopt iemand een schram of buts op en heb je een pleister of een verbandje nodig. Het EHBO-tasje van ŠKODA is daarom een must-have. En je kunt het kneedbare tasje makkelijker opbergen dan zo'n harde, kunststof verbandtrommel.

3. Oordoppen en slaapmasker

Ben je een moeilijke slaper? Veel kampeerders zweren bij oordoppen en een slaapmasker. De pasvorm van beide slaaphulpen komt heel precies, dus je leent niet even de doppen van je buurman. Als iemand luid snurkt, kun je hem of haar trouwens het beste een wasknijper op de neus zetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat dat voor hilariteit zorgt.

4. Touw als waslijn

Als je gaat kamperen, is het sowieso slim om een bolletje touw bij je te hebben. Om dezelfde reden dat een rol tape altijd van pas komt. Het touw is vooral handig als je na het zwemmen je zwemspullen te drogen wilt hangen. Als je knijpers meeneemt, kun je die ook gebruiken om zakjes met eten af te sluiten en een vuilniszak op te hangen.

5. Powerbank

Met een ŠKODA-powerbank strand je nooit meer met een lege batterij. Wanneer hij volledig is opgeladen, kun je je telefoon, e-reader of losse navigatiesysteem meerdere keren volledig opladen. De metalen behuizing is stevig en het digitale display toont de status van de ingebouwde batterij. Onmisbaar tijdens het kamperen, waar een stroompunt niet zo vanzelfsprekend is als thuis.

6. Zakmes en zaklamp

Elk product waarvan de naam begint met 'zak', komt op de camping goed van pas: een zakmes, een zaklamp, een zakcentje en een zak met drop… Een manier om altijd een zaklamp bij je te hebben, is door een veiligheidslamp in je ŠKODA te klikken. Deze autolamp heeft vijf lichtfuncties en is dankzij het felgekleurde handvat eenvoudig te vinden. Daarover hoef je dus niet in zak en as te zitten.

7. Universele laadkabel of granny lader

Als je gaat kamperen met de elektrische ŠKODA ENYAQ iV, is het altijd maar de vraag welk stopcontact je tegenkomt. De universele laadkabel iV is ontworpen om op te laden via een industrieel stopcontact van 400 volt (ook wel krachtstroom genoemd) of een gewoon huishoudelijk stopcontact in de EU.

De granny lader of oma-lader werkt alleen met het normale stopcontact van 230 volt. Logisch ook, want oma vindt het gezellig als je langskomt, maar ze heeft geen industrieel stopcontact of een wallbox naast de voordeur. Het type oplaadkabel dat je inplugt in het normale stopcontact wordt daarom ook wel de oma-lader genoemd.

Bonustip: vuilniszakjes

Waar de autovakantie je ook brengt, in de auto maak je afval. Klokhuizen, ijsstokjes, je kent het wel. Het is prettig om dat weg te kunnen gooien en daarom heeft ŠKODA een handig afvalbakje voor in het voorportier ontworpen. Het deksel voorkomt geurtjes en een schone auto rijdt lekkerder. Het afvalbakje gebruikt zakken van 20 bij 30 centimeter – ook een handig maatje voor op de camping.   

Lees ook: Lekker met de auto op vakantie? Let hierop bij het inpakken

Lees verder