Doorgaan naar hoofdcontent

Bosk: pleidooi voor boom en natuur

DE DUURZAME WERELD
Bosk: pleidooi voor boom en natuur
Bosk: pleidooi voor boom en natuur De afgelopen maanden trok een opvallende, groene stoet door Leeuwarden. Honderd dagen kleurde de hoofdstad van Friesland groen dankzij een 'wandelend bos'. In het kader van de kunstmanifestatie Arcadia was het een stevig pleidooi voor verduurzaming en vergroening van de aarde. Bekijk nu de prachtige video!
Lees verder

Tip van Freek - Zo ontmasker je sluipverbruik
Tip van Freek - Zo ontmasker je sluipverbruik Meedenken over locaties voor openbare laadpalen Wil je meedenken over plekken voor openbare laadpalen in jouw dorp of wijk? Reageer dan uiterlijk 11 september op de kaart met mogelijk geschikte locaties voor het opladen van elektrische auto's.
Lees verder

Kennis en kunde maken kwaliteit
Kennis en kunde maken kwaliteit De vraag naar duurzame klimaatinstallaties met aantoonbaar rendement neemt toe. Tegelijkertijd zijn de eisen vanuit beleid en wet- en regelgeving voor deze installaties aan verandering onderhevig. Dit vereist van bedrijven […] TKI Bouw en Techniek op zoek naar directeur Op 1 juli is TKI
Lees verder

Concept-herziening BUM en HUM Bodemenergie voor reactie
Concept-herziening BUM en HUM Bodemenergie voor reactie SIKB herziet de handreikingen voor vergunningverlening, toezicht en handhaving bij bodemenergiesystemen door provincies, gemeenten en omgevingsdiensten. Het betreft de BUM en de HUM voor bodemenergie. Openbare reacties kunnen tot en met 20 september 2022 worden ingediend bij het SIKB.
Lees verder

Droogte als businesscase: deze 5 bedrijven doen het
Droogte als businesscase: deze 5 bedrijven doen het Nederland heeft officieel te maken met een watertekort. Change Inc. zet vijf bedrijven op een rij die oplossingen bieden tegen waterschaarste. Vraag naar subsidie isolatie en warmtepomp blijft stijgen Actueel nieuws in jouw mailbox
Lees verder

Uitzonderlijke warmtepomp-innovaties op conferentie Gustav Lorentzen...
Uitzonderlijke warmtepomp-innovaties op conferentie Gustav Lorentzen... Van 13 tot 15 juni vond in de Noorse stad Trondheim de 15e Gustav Lorentzen-conferentie, 'GL2022', plaats. In drie dagen passeerden de laatste... Energia que Vem da Gente | 2022 Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Lees verder

Certificaten beschikbaar
Certificaten beschikbaar Er zijn en komen weer certificaten beschikbaar door vertrek van leden en door keuze om op eigen dak panelen te leggen. Op dit moment is er geen wachtlijst om deze certificaten aan te verkopen, daarom willen wij een beroep doen op u. Wellicht heeft u buren die interesse hebben getoond of heeft u een warmtepomp Lees meer...
Lees verder

Wetenschappers maken beton van rubberen autobanden
Wetenschappers maken beton van rubberen autobanden Wetenschappers van de Australische RMIT Universiteit hebben beton gemaakt met oude autobanden als voornaamste grondstof. Dankzij de innovatie zijn minder natuurlijke materialen nodig en hebben de onderzoekers een toepassing gevonden voor de miljoenen gebruikte autobanden.
Lees verder

Digital Twin voor efficiëntere en duurzamere warmtenetten
Digital Twin voor efficiëntere en duurzamere warmtenetten Bij Digital Twin technologie wordt een digitale kopie van een fysiek warmtesysteem gemaakt, door geografische, weers- en sensorgegevens te combineren met fysieke modellen en AI. Daardoor kan het warmtesysteem real-time worden geoptimaliseerd. Het bericht Digital Twin voor efficiëntere en
Lees verder

Zeven opvallende innovaties van Nederlandse bedrijven
Zeven opvallende innovaties van Nederlandse bedrijven Innovatieve bedrijven duiken niet alleen op in de Verenigde Staten. Ook in ons land zijn er genoeg ondernemers die durven te innoveren met duurzame ideeën. Van lichtgewicht zonnepanelen tot zelfgemaakte wolken. Change Inc. zet zeven innovatieve bedrijven op een rij. "
Lees verder