Doorgaan naar hoofdcontent

Mercedes maakt portiergrepen van banden

AUTOZINE
Mercedes maakt portiergrepen van banden
Mercedes-Benz werkt samen met verschillende partners om de materiaalkringloop van oude banden te sluiten. De onderneming maakt onder meer gebruik van de chemische recycling van BASF. Het pyrolysetechnologiebedrijf Pyrum Innovations AG haalt eerst pyrolyse-olie uit de versleten banden. BASF combineert deze olie met biomethaan uit landbouwafval. Met behulp van deze twee grondstoffen kan een volledig nieuwe kunststof worden gemaakt.
Lees verder

Autotest: Kia Niro
Wat is de juiste keuze? Is dit het moment om een elektrische auto te kopen? Of is het verstandiger om kleinere stappen te nemen door hybride te rijden? Kia wil de keuze makkelijk maken door de Niro aan te bieden met hybride, plug-inhybride en elektrische aandrijving. Maakt dat de keuze echt makkelijker?
Lees verder

Opel bestaat 160 jaar
Opel viert een bijzonder jubileum. In 1862, dus 160 jaar geleden, startte Adam Opel in R?sselsheim met de productie van naaimachines. De onderneming is daarna uitgegroeid tot 's werelds grootste fietsenfabrikant en manifesteert zich vandaag de dag als een internationaal gerenommeerd automerk. Opels eindproducten zijn weliswaar door de decennia heen veranderd, de missie is al die tijd hetzelfde gebleven: innovaties bereikbaar maken voor iedereen.
Lees verder

Toyota Yaris Cross nu ook als GR SPORT
Toyota voegt een nieuwe topuitvoering toe aan de Yaris Cross: de GR SPORT. Met een exclusief sportief exterieur en interieur onderscheidt de GR SPORT zich van de andere uitvoeringen. Daar blijft het niet bij: ook het onderstel is onder handen genomen door de experts van GAZOO Racing.
Lees verder

Skoda onthult VISION 7S
Skoda onthult de VISION 7S concept car. Met de VISION 7S concept car slaat Skoda een nieuwe designkoers in. Het studiemodel oogt stoer, functioneel en authentiek. Het interieur van de 7-persoons VISION 7S onderscheidt zich door duurzame materialen, een intu?tieve bediening en interactieve oppervlakken. Dankzij 89 kWh accupakket heeft de concept car een actieradius van meer dan 600 kilometer (WLTP).
Lees verder