Doorgaan naar hoofdcontent

Porsche Taycan verbreekt record op Nords

AUTOZINE
Porsche Taycan verbreekt record op Nords
Nooit eerder was een volledig elektrische productieauto zo snel op de N?rburgring Nordschleife. Met een Taycan Turbo S bedwong Porsche-testcoureur Lars Kern de groene hel in 7 minuten en 33 seconden. De sportsedan beschikte over de nieuwe Tequipment Performance-kit en Porsche Dynamic Chassic Control (PDCC), maar was verder (los van een rolkooi en racekuipstoelen) volledig standaard. Een notaris was bij de recordpoging aanwezig om de rondetijd over het 20,8 kilometer lange circuit in de Eifel te verifi?ren.
Lees verder

Productie Mercedes-AMG ONE gestart
Er worden in totaal 275 exemplaren van gebouwd: de exclusieve productie van de hypercar Mercedes AMG ONE s gestart. De eerste klantvoertuigen worden in de tweede helft van 2022 afgeleverd. De op de Formule 1 gebaseerde hybride aandrijflijn met een 1,6 liter V6-turbomotor en vier elektromotoren wordt gebouwd door de autosportexperts van Mercedes-AMG High Performance Powertrains in Brixworth (Groot-Brittanni?), die ook verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en productie van de motoren voor de Mercedes-AMG Petronas F1-racewagens.
Lees verder

Autotest: Nissan Qashqai e-Power
Nissan heeft zich ten doel gesteld om elektrisch rijden bereikbaar te maken voor iedereen. Daarom biedt Nissan behalve volledig elektrische auto's ook tussenvormen aan. Eén daarvan is het zogenaamde "e-Power"; een nieuwe techniek die veel van de voordelen van elektrisch rijden zou bieden, zonder de noodzaak om op te laden met een stekker. Doet e-Power wat het belooft?
Lees verder

Skoda Enyaq iV ontvangt software update
Skoda start met de installatie van de nieuwe ME3 softwareversie voor reeds geleverde exemplaren van de ENYAQ iV. Deze update zorgt voor een groter praktijkrijbereik dankzij een optimalisering van het accumanagement. Tegelijkertijd zorgt de software voor tal van verbeteringen voor de Digital Cockpit en het head-up display, het infotainmentsysteem en de Skoda Connect online diensten. De Nederlandse Skoda-dealers nemen contact op met eigenaren van de betreffende autos om een afspraak te plannen voor de installatie van de nieuwe software. Het totale proces neemt een werkdag in beslag.
Lees verder

Kia prijst vernieuwde XCeed 2022
Kia heeft groen licht gegeven voor de verkoopstart van de vernieuwde XCeed. Uiterlijk is de cross-over van Kia op tal van fronten vernieuwd, het interieur is verfijnd en bovendien heeft de XCeed nieuwe technologie?n aan boord. Het belangrijkste nieuws is echter de introductie van de sportieve GT-Line-uitvoeringen en de beschikbaarheid van de XCeed GT-Line First Edition. De nieuwe XCeed-uitvoeringen zijn per direct te bestellen, prijzen beginnen bij 28.695 euro.
Lees verder