vrijdag 9 september 2022

ŠKODA Mascotte support Zaterdagfamilies

SKODA
ŠKODA Mascotte support Zaterdagfamilies

Afgelopen jaar bracht ŠKODA een ode aan Zaterdagfamilies. Zij die elke zaterdag weer tijd met elkaar doorbrengen op het veld of in de sporthal. Om die Zaterdagfamilies te supporten, komt ŠKODA nu met een opvallende activatie: een Mascotte in de vorm van een kameleon, als supporter van lokale sportclubs.

Een mascotte is normaal gesproken iets dat je verwacht bij Eredivisie-clubs, zoals Ajax en Feyenoord of Amerikaanse NBA teams. Maar dankzij deze veelzijdige ŠKODA-kameleon kunnen nu ook gewone Zaterdagfamilies en hun clubs beschikken over een eigen Mascotte.

ŠKODA-kameleon in clubkleuren

De keuze voor een kameleon is niet voor niets. Deze groene vriend past zich namelijk automatisch aan de kleuren van jouw club aan. Dus of je nu voetbalt in blauw-wit, basketbalt in geel of hockeyt in rood-zwart, de kameleon kleurt mee. 

De activatie van ŠKODA gaat vergezeld van een video waarin Zaterdagfamilies worden opgeroepen om zich aan te melden op http://www.skoda.nl/zaterdag/mascotte

FABIA: de keuze voor Zaterdagfamilies

Tijdens de campagne staat de sportieve ŠKODA FABIA centraal. De kameleon arriveert dan ook in dit ŠKODA-model. Zo kan de club niet alleen genieten van een enthousiaste supporter langs de lijn, maar tegelijkertijd ook kennismaken met de FABIA.

Benieuwd naar de FABIA? Ontdek 'm hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Volg ŠKODA Explore More en de VISION 7S wereldpremière live

Tijdens ŠKODA Explore More presenteert ŠKODA AUTO op dinsdag 30 augustus zijn compleet nieuwe merkidentiteit en designtaal. Die laatste wordt direct ook tastbaar in de vorm van het ŠKODA VISION 7S studiemodel, dat tijdens het event zijn wereldpremière beleeft. De onthulling van de concept car is hier morgenavond vanaf 19.00 uur live te volgen. Meer informatie over ŠKODA Explore More is nu al beschikbaar op de Explore More eventwebsite.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

ŠKODA VISION 7S: een nieuwe designtaal, meer dan 600 kilometer range
  • Studiemodel met 89 kWh accupakket en laadvermogen van 200 kW 
  • 'Tech-Deck' front, T-vormige lichtclusters, vlakke daklijn voor betere stroomlijn
  • Ruimtelijk interieur met duurzame materialen en interactieve panelen

"De nieuwe designtaal kwam slechts in een paar maanden tijd tot stand", verklaart Oliver Stefani, hoofd van ŠKODA Design. "Daarbij hebben we beproefde oplossingen gecombineerd met nieuwe elementen die van lef getuigen. Het minimalistische, functionele design straalt veiligheid uit. Ook de optimale aerodynamica van de VISION 7S is bepalend voor onze toekomstige modellen."

Nieuw front met 'Tech-Deck'-gezicht

De VISION 7S is het eerste model met ŠKODA's nieuwe 'Tech-Deck'-gezicht. Kenmerkend is de grille, die aanzienlijk platter en breder is geworden. Op de hoeken staan smalle, rechtopstaande koplampen, die samen met de ver in de voorschermen doorgetrokken dagrijverlichting een T-vorm hebben. Ook aan de achterzijde loopt de bovenste lijn van de LED-lichten door in de zijpanelen, zodat hier eveneens een 'T' ontstaat. De T-vorm keert tevens terug in de cameraspiegels en de vloeiend in de carrosserie verwerkte, verticaal geplaatste deurgrepen.

Hoge 'Tornado'-lijn en licht aflopend dak voor betere aerodynamica

De hoge flanken geven de VISION 7S een robuuste uitstraling. De 'Tornado'-lijn, die het bodywork en de zijramen scheidt, geeft de schouderpartijen extra kracht. De concept car staat op aerodynamisch geoptimaliseerde wielen met een diameter van 22 inch, terwijl de portieren in tegengestelde richting van elkaar openen. Het licht aflopende dak gaat aan de achterzijde vloeiend over in een forse spoiler, voor een optimale stroomlijn. De stoere voor- en achterbumper van de ŠKODA VISION 7S zijn gemaakt van gerecyclede banden. Ook de wielkuipranden zijn van dit duurzame materiaal gemaakt. Opvallend zijn de driehoekige D-stijlen, waarin de vernieuwde ŠKODA-merknaam is verwerkt. Net als op de neus is het nieuwe embleem op de achterklep verlicht. In het midden van de voor- en achterbumper zijn oranje spijlen verwerkt, waarmee het hoogspanningssysteem van de auto bij nood vanaf de buitenzijde kan worden uitgeschakeld.

Twee interieurconfiguraties: Drive en Relax

De ruimtelijkheid van het interieur is zoals je van een ŠKODA mag verwachten en schept door de combinatie van donkere en lichte materialen een veilig gevoel. In de 7-persoons concept car worden duurzame materialen toegepast die extreem slijtvast zijn. Zoals de vloer, die gemaakt is van gerecyclede banden. De bekleding is van 100% polyester, het dashboard is afgewerkt met een matte metallic beschermlaag.

Veel aandacht is ook uitgegaan naar het bedieningsgemak. De menustructuur en functies van het infotainmentsysteem zijn vereenvoudigd, zodat de haptische en visuele toetsen op het 'zwevende' touchscreen nog intuïtiever te bedienen zijn. 

De VISION 7S heeft twee verschillende interieurconfiguraties: Drive en Relax. In de Drive-mode beschikt de bestuurder over een head-up display met augmented reality en een 8,8 inch instrumentarium. De belangrijkste functies kunnen met haptische draaischakelaars worden bediend, die voor een snelle oriëntatie in oranje zijn uitgevoerd. Centraal op het dashboard staat het draaibare 14,6 inch display verticaal, zodat bijvoorbeeld de kaart en instructies van de navigatie duidelijk afleesbaar zijn en de onderzijde van het scherm optimaal onder handbereik blijft. De Relax-mode kan bijvoorbeeld tijdens een laadstop worden ingeschakeld. Het interieur transformeert dan in een soepele beweging. Voor extra ruimte draaien het afgevlakte stuur en het instrumentarium helemaal weg. De voorstoelen schuiven naar binnen en – net als de stoelen op de tweede zitrij – kantelen achterover voor extra comfort. Het centrale beeldscherm draait nu horizontaal, om een film te kijken of een game te spelen.

De deurpanelen hebben een functioneel oppervlak gekregen. Achter de doorschijnende bekleding zijn interactieve panelen geplaatst, die voor de verschillende functies in een bepaalde kleur oplichten: de ontgrendeling van de portieren in oranje, de temperatuurregeling in rood en blauw. Je kunt met je vinger op de panelen een boodschap schrijven, en de kinderen gebruiken de panelen als tekenbord.

Simply Clever: kinderzitje op de veiligste plaats in de auto

Op de tunnelconsole, centraal in de auto, is een kinderzitje te bevestigen. Dit is niet alleen de veiligste positie in de auto, maar het geeft de passagiers op de tweede zitrij ook de gelegenheid om goed op de baby te letten. Een camera in het dak stuurt beelden van de baby naar het centrale infotainmentscherm, zodat ook de bestuurder en bijrijder een oogje in het zeil kunnen houden. In de VISION 7S zijn tal van Simply Clever-elementen verwerkt, zoals de magnetisch aan de rugleuningen te bevestigen rugtassen en de magneetstrips in de middentunnel, waaraan metalen ŠKODA-drinkflessen en een EHBO-kit aan opgehangen kunnen worden. Vlak voor de centrale display is een eenvoudig van buitenaf zichtbaar kristal op het dashboard geplaatst, dat door middel van verschillende kleuren laat zien hoe het met de accu- en laadstatus van de VISION 7S gesteld is.

200 kW laadvermogen

Onderhuids beschikt de VISION 7S over een volledig elektrische aandrijflijn met een 89 kWh accupakket, goed voor een WLTP-rijbereik van ruim 600 kilometer. Laden kan de VISION 7S met een vermogen tot 200 kW. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Zo slim werkt verkeersbordherkenning

Twijfel je wel eens hoe hard je mag rijden op een bepaalde weg? Soms denk je 80 km/h, maar is het toch 50. Gelukkig vermeldt het navigatiesysteem van je auto in veel gevallen de toegestane maximumsnelheid, maar die informatie is gebaseerd op navigatiegegevens en die zijn niet altijd actueel. Zo kun je onderweg op wegwerkzaamheden stuiten en dan moet je steevast langzamer rijden.

In een ŠKODA met verkeersbordherkenning, kijkt een camera altijd met je mee. Hij spot snelheidsbeperkingen en inhaalverboden, maar ook waarschuwingsborden voor bijvoorbeeld een nat wegdek. De borden verschijnen vervolgens op het instrumentenpaneel van je auto.  

Zo werkt verkeersbordherkenning

Verkeersbordherkenning maakt deel uit van het Travel Assist-systeem. Het gebruikt een camera bij de binnenspiegel om jouw weggedeelte af te speuren naar verkeersborden. Het systeem kan borden aan beide kanten van de weg herkennen, en ook de borden die erboven hangen. Die hoeven niet per se van metaal te zijn, elektrische informatieborden pikt hij er ook uit.

Hoe weet de camera hoe een verkeersbord eruitziet? Strikt genomen is dat de taak van de beeldverwerkingscomputer. Hij zoekt in de camerabeelden naar verkeersborden en vergelijkt de resultaten met gegevens van het navigatiesysteem. Zo weet de auto of er een inhaalverbod of snelheidsbeperking geldt (bijvoorbeeld 50 km/h bij wegwerkzaamheden).

Als je (ongemerkt) te hard rijdt, kan Travel Assist automatisch de ingestelde snelheid van de Adaptive Cruise Control verlagen. Zo voorkomt het systeem gevaarlijke situaties en hoge bekeuringen. In combinatie met Lane Assist blijft jouw ŠKODA automatisch binnen de lijnen.

De eerste ŠKODA met verkeersbordherkenning

Quizvraag: wat was de eerste ŠKODA met verkeersbordherkenning? Nu denk je misschien aan de moderne ŠKODA SUPERB uit 2015, maar de derde generatie OCTAVIA uit 2013 had de primeur en gaat er met de eer vandoor.  

Travel Assist met verkeersbordherkenning is tegenwoordig leverbaar voor de OCTAVIA en SUPERB, de KAROQ en KODIAQ en de volledig elektrische ENYAQ iV.

Lees ook: Alle nieuwe ŠKODA's hebben deze veiligheidssystemen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

ŠKODA lanceert nieuwe merkidentiteit en zet elektrificatiestrategie in een hogere versnelling
  • Nieuwe designkoers, nieuw logo en ingrijpende CI-update
  • ŠKODA VISION 7S concept car: voorbode van een nieuw elektrisch topmodel
  • Versnelde elektrificatie-aanpak: drie geheel nieuwe EV's tot 2026
  • ŠKODA AUTO investeert € 5,6 miljard in e-mobility en € 700 miljoen in digitalisatie

"Met de nieuwe merkidentiteit onderscheidt ŠKODA zich niet alleen nóg meer van de concurrentie, maar ook van de merken binnen de Volkswagen Groep", verklaart Martin Jahn, lid van de Raad van Bestuur voor Sales en Marketing bij ŠKODA AUTO. "De VISION 7S laat onze nieuwe designkoers zien, die bepalend is voor alle toekomstige modellen. Maar het is niet alleen de nieuwe vormtaal die ŠKODA voor de klant nog aantrekkelijker maakt. Ook op het gebied van User Experience (UX) en connectiviteit maken we grote sprongen."

Versnelde elektrische strategie: drie nieuwe modellen tot 2026 zijn pas het begin

Het Tsjechische merk versnelt zijn elektrificatiestrategie en introduceert tussen nu en 2026 drie volledig nieuwe elektrische modellen. Naast een kleine auto worden een compacte SUV en een 7-persoons gezinsauto ontwikkeld. De VISION 7S concept car - met een elektrisch bereik van meer dan 600 kilometer en een maximum laadvermogen van 200 kW - licht alvast een tipje van de sluier op van de nieuwe 7-zits SUV. In de transitiefase richting volledig elektrische mobiliteit in 2030 versterkt ŠKODA zijn modellenaanbod met meer efficiënte verbrandingsmotoren en de geheel nieuwe SUPERB en KODIAQ, die in de tweede helft van volgend jaar worden onthuld. In 2024 krijgt de OCTAVIA een update.

VISION 7S: 7-persoons SUV op MEB-platform met meer dan 600 kilometer rijbereik

De VISION 7S concept car is een volledig elektrische SUV met volop ruimte voor zeven inzittenden. De auto heeft tal van Simply Clever vondsten. Het studiemodel is gebaseerd op het modulaire elektrische platform (MEB) van de Volkswagen Groep. Een accupakket van 89 kWh geeft de VISION 7S een rijbereik van meer dan 600 kilometer.

Nieuwe designtaal, nieuw logo en CI-update

Vanaf volgend jaar slaat ŠKODA AUTO een nieuwe, op een elektrische en digitale toekomst gerichte designkoers in. Deze nieuwe designtaal kenmerkt zich door een helder, gereduceerd lijnenspel dat de eenvoud en waarde van de nieuwe ŠKODA-modellen onderstreept. Opvallende elementen zijn het nieuwe front met het zogenaamde 'Tech-Deck' en de kwalitatief hoogstaande materialen van het interieur.

Het nieuwe merklogo heeft niet langer een 3D-ontwerp. De merknaam krijgt een nieuwe typografie, waarin symmetrische vormen worden gecombineerd met rondingen en hoeken. Voor een betere herkenbaarheid wordt de vleugelvormige 'haček' in de letter S geïntegreerd.

Ook de CI wordt ingrijpend vernieuwd. ŠKODA hanteert voortaan twee kleuren groen, Emerald en Electric Green. Deze kleuren worden geassocieerd met ecologie, duurzaamheid en elektromobiliteit. In eerste instantie wordt de nieuwe CI toegepast in het communicatiemateriaal van ŠKODA, vanaf 2024 verschijnt de nieuwe merkidentiteit ook op de nieuwe modellen van het merk, in de infotainmentsystemen en op andere elementen van de auto's. De vernieuwde CI wordt ook doorgevoerd op de vestigingen van de ŠKODA-dealerbedrijven.

Ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid

Over de gehele waardeketen bekeken heeft ŠKODA duurzaamheid bovenaan de agenda staan. Zo gebruikt het merk bijvoorbeeld elektriciteit van hernieuwbare energiebronnen. Door in Mladá Boleslav ook accupakketten te gaan produceren, blijft de afstand van transporten kort; hiervoor gebruikt het merk twee elektrisch aangedreven vrachtwagens. Vanaf 2030 worden in de fabrieken in Tsjechië en India auto's geproduceerd die geheel CO2-neutraal gebouwd zijn. ŠKODA's productiefaciliteit in Vrchlabí neemt hierin een leidende rol; deze fabriek is sinds 2020 al CO2-neutraal. 

ŠKODA AUTO maakt ook zijn producten zo duurzaam mogelijk: in de ENYAQ iV bijvoorbeeld wordt 13 kilogram gerecycled plastic toegepast dat is gemaakt van afgedankte accubakken en bumpers. In de carrosserie wordt 40 procent gerecycled staal toegepast, het aandeel gerecycled aluminium bedraagt 60 procent. De zijruiten zijn gemaakt van 20 procent gerecycled glas, terwijl in de ENYAQ iV bekleding wordt gebruikt die voor 40 procent van onbewerkte wol en voor 60 procent van gerecyclede PET-flessen is gemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Duurzame Dinsdag: zo groen is de ŠKODA KAMIQ

De KAMIQ is de stedelijke SUV van ŠKODA. De hoge zitpositie zorgt voor optimaal zicht in druk stadsverkeer, zijn compacte formaat maakt parkeren in het centrum een peulenschil en met 1.395 liter aan bagageruimte zit je pinpas sneller aan zijn limiet dan de kofferbak. De KAMIQ Online Edition wordt bovendien binnen 10 dagen bij je thuis afgeleverd.

De KAMIQ is voor 85 procent recyclebaar

Speciaal voor Duurzame Dinsdag belichten we de duurzame kant van de ŠKODA KAMIQ . Zo is 85 procent van de gebruikte materialen recyclebaar na een lang autoleven. Voor nu is het goed om te weten dat het spuiten van de KAMIQ maar liefst 80 procent minder energie kost dan voorheen. Dat is te danken aan de nieuwe hypermoderne lakstraat in de fabriek in Mladá Boleslav.

Toen de stedelijke SUV in 2019 op de markt kwam, had ŠKODA het energieverbruik per geproduceerde auto al met 36 procent teruggebracht ten opzichte van 2010. Over 2010 gesproken, dat was ook het eerste volledige verkoopjaar van de SUV waarmee het allemaal begon: de ŠKODA YETI . Tussen 2010 en 2019 daalde de CO2-uitstoot per nieuw gebouwde auto zelfs met 60 procent. In het jaar dat de KAMIQ verscheen, draaide ŠKODA voor 58 procent op groene stroom en werd 42 procent van het afvalwater gerecycled.

Slimme vondsten die de KAMIQ zuiniger maken

In de ŠKODA KAMIQ zijn gerecyclede materialen toegepast in de vloerisolatie, de wielkastbekleding en de kofferbakmat. En hij heeft allerlei slimme vondsten die hem zo zuinig mogelijk maken. Zoals de standaard LED-koplampen die minder stroom verbruiken dan halogeenlampen en een veel langere levensduur hebben. Full LED koplampen zijn ook leverbaar. De onderkant van de auto is beschermd met panelen, wat goed is voor de stroomlijn en het brandstofverbruik. Nog een manier om de KAMIQ gestroomlijnder te maken, is met de optionele aerodynamische velgen.

Actieve cilinderuitschakeling helpt je rechtervoet

Wat het opgegeven brandstofverbruik betreft, zit er weinig verschil tussen de driecilinder 1.0 TSI (4,7 l/100 km) en de krachtiger 1.5 TSI (5,0 l/100 km). Dat is voor een deel te danken aan de actieve cilinderuitschakeling van de viercilinder 1.5. Het systeem dat op rustige momenten twee van de vier cilinders buiten werking stelt, bespaart tot wel 0,5 liter per 100 kilometer – afhankelijk van je rijstijl. Sowieso is je rechtervoet van invloed op het brandstofverbruik. Lees onderstaand bericht over zuinig rijden om je KAMIQ nog groener te maken.

Lees ook: Besparen in 2022? Zuinig rijden doe je zo!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder

Dit ŠKODA-team vervoert peperdure concept cars

Als ŠKODA op het punt staat een nieuw model te onthullen, brengt het Design Presentation Support-team de auto naar de feestlocatie. Deze speciale afdeling bestaat al bijna twintig jaar en telt elf perfectionistische medewerkers. Teamleider Michal Morávek legt uit dat zij worden opgetrommeld voor drie soorten presentaties.

Drie soorten auto-onthullingen

Het allergeheimst zijn de presentaties waarbij topmannen en -vrouwen van ŠKODA of de Volkswagen Group een nieuw auto-ontwerp moeten goedkeuren. Niemand anders mag een glimp van het studiemodel opvangen – zelfs mensen binnen het bedrijf niet. Dan zijn er de publieke onthullingen, zoals een wereldpremière op een autobeurs of als livestream op internet. En het team komt in actie bij autotentoonstellingen die vaak op bijzondere locaties worden gehouden. Zoals in een oud bankgebouw met (te) smalle deuren. Daar komen we straks op terug.

Concept cars kunnen niet tegen een stootje

Het team van Morávek vervoert allerlei soorten modellen. Van kleimodellen tot modellen die eruitzien als het definitieve product en mobiele presentatiemodellen van bijvoorbeeld een nieuwe generatie dashboard. "Eigenlijk zijn wij de eerste die in nieuwe auto's rijden, ook al is het vaak maar een paar meter", lacht hij. Maar het is niet grappig als je bedenkt dat elk studiemodel enorm kostbaar is en niet tegen een stootje kan. "Het is een enorme verantwoordelijkheid."

Automodellen reizen eerste klas

Voordat een automodel op transport gaat, worden kwetsbare onderdelen zoals spiegels en portiergrepen apart verpakt. Plakband en beschermende folie houden de overige onderdelen op hun plaats. Het team gebruikt vaak speciale vrachtwagens met een geklimatiseerde vrachtruimte, maar voor evenementen buiten Europa pakken ze het vliegtuig. Dan gaat de auto in een luxe container waarbij de airconditioning op 20 tot 22 graden staat. "Er zijn maar drie vervoerbedrijven ter wereld die deze vorm van transport aanbieden."

Op de plaats van bestemming moet het Design Presentation Support-team de nieuwe auto uitladen, uitpakken en klaarmaken. Ze bouwen de showverlichting op en controleren de grondspeling van de concept car, want beide zijn bepalend voor de uitstraling van het nieuwe model. Alles om een goede eerste indruk te maken.

Record: evenement met 21 auto's

Ook een 'thuiswedstrijd' in Mladá Boleslav kan uitdagend zijn, want daar blijft het lang niet altijd bij één auto. "We moeten soms wel zeven modellen klaarzetten voor een presentatie. Dat is veel werk voor een team van elf man. Vorig jaar hadden we een evenement met 21 auto's, dat was ons record."

Grote evenementen op ongebruikelijke locaties zijn vaak lastig, zoals in het geval van een voormalig bankgebouw in het centrum van Praag. "Die plekken zijn niet ontworpen om auto's te tonen. Het model naar de locatie vervoeren stelt dan weinig voor, maar het is een enorme uitdaging om de auto op de beoogde plek in het pand te krijgen", vertelt Morávek. Bij de bank met de smalle deuren moesten ze een deel van de ingang slopen om de auto's naar binnen te krijgen. Na afloop is alles wel weer netjes in de oorspronkelijke staat hersteld.

Lees ook: Hoe weet je of een ŠKODA stil is? Schudden voor gebruik!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees verder